Tgrt Haber
07 May 2021 07:49

Balkanlarda “kripto tosuncuk” avı

Türkiye'den firar eden kripto para borsası Thodex'in yöneticisi Faruk Fatih Özer'in yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Emniyetin kurduğu iki özel ekip balkan ülkelerindeki meslektaşlarıyla birlikte çalışıyor. Ayrıca interpol polisi, Özer’in kaçma olasılığı bulunan ülkeler konusunda bilgilendirildi. Ayrıca firari Özer'in Türkiye'den kaçtıktan sonraki ilk görüntüleri ortaya çıktı. Özer Arnavutluk'taki bir otelin resepsiyonunda görüntülendi.

Balkanlarda “kripto tosuncuk” avı
erdoğan

10 Türk polisi balkanlara gitti. Türk interpolü kripto vurguncusu Faruk Fatih Özer’in kaçma ihtimali olan ülkeleri uyardı.

Kripto para borsası Thodex firmasının sahibi Faruk Fatih Özer, balkan ülkelerinde aranıyor. Aramalara Türkiye’den gönderilen beşer kişilik iki polis ekibi de eşlik ediyor.

BALKANLARDA KRİPTO TOSUNCUK AVI

Ekiplerden biri Arnavutluk, diğeri ise Karadağ, Kuzey Makedonya ve Kosova’daki meslektaşlarıyla birlikte çalışıyor. Ekipler aramalar kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerini inceliyor.

INTERPOL İLE TEMAS KURULDU

Bu arada Türk interpolü de kırmızı bültenle aranan Faruk Fatih Özer’in kaçma ihtimali bulunan ülkelerin interpol polisleriyle de temas halinde.

KRİTO TOSUNCUK’UN YENİ GÖRÜNTÜLERİ



Faruk Fatih Özer'in yeni görüntüleri ortaya çıktı. 20 Nisan’da Arnavutluk’un başkenti Tiran’da Özer’in bir otele giriş yaparken resepsiyondaki görevliye pasaportunu uzattığı anların görüntüleri güvenlik kamerasına yakalandı.
Balkanlarda “kripto tosuncuk” avı

Söz konusu otelin başkent Tiran’da olduğu ifade edilirken, Özer’in resepsiyondaki görevliye pasaportunu uzattığı görüldü.

NE OLMUŞTU?
Yaklaşık 300 bin kadar kullanıcısı nisan ayında Thodex adlı kripto para borsasına girememişti. Hemen ardından Özer’in kısa süre önce yurt dışına kaçtığı ortaya çıkmıştı. Başlatılan soruşturma kapsamında Özer’in kardeşlerinin de aralarında bulunduğu altı kişi tutuklanmıştı. Özer ve üç firari şahıs ise her yerde aranıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...