Tgrt Haber
08 Temmuz 2015 13:03

Balyoz davası bilirkişilerinin yargılanmasına başlandı

Balyoz davası kapsamında bilimsel gerçeğe aykırı şekilde bilirkişi raporlarını hazırladıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 3 TÜBİTAK bilirkişisinin yargılanmasına başlandı. İlk duruşmaya sanıklar iş için yurt dışında oldukları gerekçesiyle katılmadı.

Balyoz davası bilirkişilerinin yargılanmasına başlandı
balyoz davası, karar,

Balyoz davası kapsamında bilimsel gerçeğe aykırı şekilde bilirkişi raporları hazırladıkları öne sürülen TÜBİTAK bilirkişileri hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan açılan davanın ilk duruşması yapıldı. İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar Tahsin Türköz, Hayretdin Bahşi ve Erdem Alparslan katılmadı. Sanıkları avukatları temsil ederken, duruşmada şikayetçi Ali Yasin Türker ile davaya katılmak isteyen Balyoz davası sanıklarından CHP Milletvekili Dursun Çiçek, emekli Koramiral Kadir Sağdıç, emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, Koramiral Feyyaz Öğütçü ve emekli Korgeneral Hayri Güner'in de aralarında olduğu 25 kişi hazır bulundu.
Duruşmanın başlamasının ardından söz alan sanık avukatları, müvekkillerinin iş için yurt dışında olduğunu, bir dahaki celsede geleceklerini söyledi. Sanık avukatlarının ardından söz alan müşteki Ali Yasin Türker ise, sanıkların hakkında zorla getirilme kararı çıkarılmasını ve dava kapsamında zarar görmüş olması söz konusu olduğundan Genelkurmay Başkanlığı'na yazı yazılarak davaya müdahil olup olmayacağının sorulmasını istedi.
Duruşmada hazır bulunan Balyoz davası sanıklarından CHP Milletvekili Dursun Çiçek’in de aralarında bulunduğu 25 kişi ise, hazırlanan bilirkişi raporlarının kendi mağduriyetlerine de yol açtıklarını belirterek, davaya katılma talebinde bulundu.
Ara kararını açıklaya mahkeme, sanıkların bir sonraki celse getirilmesi için süre verdi. Mahkeme, davaya katılma taleplerinin de daha sonra değerlendirilmesine karar verdi. Öte yandan sanıkların duruşmaya gelmemesi üzerine emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz’un duruşma sonunda, "Subaylar ifade vermek için yurt dışından gelir, bazıları yurtd ışına kaçar. Fark bu" diyerek tepki gösterdiği görüldü. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...