Tgrt Haber
01 Nisan 2015 15:00

Balyoz Davası’nda Mustafa Kemal Tutkun'a beraat

Emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun, yargılandığı Balyoz Davası’ndan beraat etti.

Balyoz Davası’nda Mustafa Kemal Tutkun'a beraat
balyoz sanığı, emekli, Mustafa Kemal Tutkun

Emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun’un (63) avukatlık görevini üstlenen Av. Mehmet Işık ve Av. Muharrem Erkek, aldıkları ortak bir kararla son celsede Çanakkale Barosu’nun yeni avukatlarından Av. Meltem Taş’ı yetki belgesi vererek görevlendirdiler. Suç oluşmadığına dair verilen bilirkişi raporları, mahkeme tarafından kabul edildi. Savcılık mütalaası da bu yönde olunca, mahkeme beraat kararı verdi.
Konuyla ilgili görüş belirten emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun, “Öncelikle uğradığım bu haksızlıkta beni yalnız bırakmayan tüm Çanakkaleli hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Başından beri suçsuzluğumun kanıtlanacağını ve adaletin gerçekleşeceği yönündeki inancımı kaybetmedim. Bana ve şahsımda Türk Ordusu’na bu komployu kuranların, adalet önünde hesap vermelerini istiyorum. Bu sürecin de sonuna kadar takipçisi olacağım” dedi.
Karardan mutluluk duyduğunu belirten Av. Mehmet Işık, “Bağımsız yargının ne kadar önemli olduğu açıkça görülmüştür. Adaletin gerçekleşmesinden çok mutluyum. Bitmeyecek bu kavgada mücadele ettiğimiz ve sonuç aldığım için çok mutluyum” diye konuştu.
Emekli Tuğgeneral Tutkun, davanın açılmasından kısa bir süre sonra tutuklanmış ve Çanakkale E Tipi Kapalı Cezaevi’nde 3 buçuk yıl hapis yattıktan sonra 19 Haziran 2014 yılında tahliye edilmişti.
Beraat kararının kesinleşmesinden sonra uğranılan mağduriyetle ilgili tazminat ve ceza davalarının sonuçları da kamuoyunda merakla bekleniyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...