Tgrt Haber
11 Nisan 2015 14:20

Bankadan para çekerken aman dikkat

Vatandaşların bankadan çektikleri paraları çalan 4 şüpheli, polis tarafından yakalandı.

Bankadan para çekerken aman dikkat
para,takip,banka,soygun,

Şüphelilere kapkaç, hırsızlık, oto hırsızlığı gibi suçların arasında bulunduğu 14 ayrı dosyadan işlem yapıldı. Polis, gerçekleştirilen bazı eylemlerin güvenlik kameraları tarafından görüntülendiğini açıkladı.
Bağcılar’da meydana gelen bir kapkaç olayını araştıran polis, bir hırsızlık çetesini ortaya çıkardı. Polisin çalışması sonucu kimlikleri belirlenen İsmet S. (42), Menşur G. (32), Bahadır A. (32) ile İsmail T.E. (26) gözaltına alındı. Şüphelilerden birinin banka içine girip bir sıra numarası alarak para çeken kişileri takip ettiği, yüklü miktarda parayla çıkan müşterileri dışarıda bulunan arkadaşlarına haber verdiği öğrenildi. Mağdurun parayla bankadan ayrılmasının ardından şüpheliler tarafından takip edildiği ve uygun bir yerde içinde para dolu çantaların çalındığı belirlendi. Şüphelilerin olaylar sırasında çalıntı araçlar kullandıkları ortaya çıktı.
Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan şüphelilerin mağdurlarından yaklaşık 200 bin lira nakit  para çaldıkları, ayrıca İstanbul ve Tekirdağ illerinde çeşitli hırsızlık olayları gerçekleştirdikleri tespit edildi. Şüphelilerin bankadan parayı çekmeye çalışan Ülviye K. adlı kadını da yaraladıkları öğrenildi.
Polisteki işlemlerinin ardından haklarında hazırlanan 14 ayrı suç dosyasıyla adliyeye sevk edilen şüphelilerden İsmet S. ve Menşur G. tutuklanırken, Bahadır A. ile İsmail T.E. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İşte şüphelilerin gerçekleştirdiği eylemler
1-Bahçelievler'de İlham G. isimli şahsın Sağlık transport nakliye şirketi önünde 20/10/2014 günü 38 bin lirasının kapkaç yöntemiyle çalınması
2-Bahçelievler Yenibosna'da Elmas Ü. isimli şahsın 10/09/2014 günü 43 bin 300 lirasının kapkaç yöntemiyle çalınması
3-Esenyurt'ta Sebahattin S. isimli şahsın 11/11/2014 günü 5 bin lirasının kapkaç yöntemiyle çalınması
4-02.10.2014 günü saat 13.00 sıralarında Bağcılar'da Cihan İ. ve Öznur Ö.'nün 55 bin lirasının çalınması
5- 24.10.2014 günü saat 17.44 sıralarında Bahçelievler'de Ulviye A.’ ın takipli kapkaça teşebbüs neticesi yaralanması
6- 31.12.2014 günü saat 19.00 sıralarında Bahçelievler'de Sedat E.’ nın aracının çalınması
7-Tekirdağ Çorlu'da Oktay E.'nin işyerinden 30 karton sigara, çok miktarda içki, 250 lira ve 50 dolar parasının çalınması
8-Tekirdağ Çorlu'da Erdem S.'nin işyerinden dizüstü bilgisayar, çok sayıda karton sigara ve içki, kasada bulunan bozuk paraların çalınması
10 -Bakırköy'de Derviş M. T.'nin evinden hırsızlık
11- Bakırköy'de Füsun T.'nin evinin önünden aracının çalınması
12 -Bağcılar'da Hami K.’nin 50 bin lirasının takipli kapkaç yöndemiyle çalınması
13- Bağcılar'da Erol İ.‘nin otomobilinden hırsızlık
14 -Bağcılar'da sahtecilik olayı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...