Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Nisan 2016 10:15

Bankalar, yeni ehliyetleri kimlik olarak kabul etmiyor

Emniyet Genel Müdürlüğü, yeni çipli ehliyetlerin dağıtımına yılbaşından itibaren başladı. Ehliyetini yenileyen vatandaşları kötü bir sürpriz bekliyor.

Bankalar, yeni ehliyetleri kimlik olarak kabul etmiyor
yeni ehliyetler,bankalar,yeni çipli ehliyetler,

Bankalar, yeni ehliyetleri kimlik olarak kabul etmiyor ve bu nedenle işlem yapmıyor. Vatandaşların artık nüfus cüzdanlarını da taşıması gerekiyor. Üst düzey bankacılık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, yeni ehliyetlere yönelik kimlik doğrulaması güvenilir olarak yapılamıyor. 5 yıl daha geçerliliğini koruyacak mevcut ehliyetlerde, kimlik doğrulama için gereken anne ve baba adı gibi aile ile kütük bilgileri yer alıyor. Ancak yeni ehliyetlerde ise sadece isim, TC kimlik numarası ile doğum tarihi bilgisi bulunuyor. Bu da bankacılık işlemlerinde sorun oluşturuyor. Yeni ehliyetin sahtesinden ayrılmasını sağlayan özel güvenlik özellikleri de henüz bankalara bildirilmemiş durumda. İçişleri Bakanlığı’nın, paralarda yer alan hologramlar gibi ehliyetlerin de kendine has güvenlik niteliklerini bankalara ulaştırması gerekiyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...