Tgrt Haber
24 Ağustos 2014 19:39

Baraj kapakları açıldı piknikçiler sular altında kaldı

Siirt'te Botan Çayı'nda ani yükselme nedeniyle suya kapılan 6 kişiden 3'ünün cesetlerine ulaşıldı. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Baraj kapakları açıldı piknikçiler sular altında kaldı
siirt,korkunç ihbar,baraj kapakları,

Alınan ilk bilgilere göre, özel bir şirkete ait hidroelektrik santralinden (HES) bırakılan su nedeniyle Botan Çayı'nda ani su yükselmesi oluştu. Yükselme esnasında Meydandere köyü mevkinde piknik yapan ve çayda yüzen bazı vatandaşlar suya kapıldı.
Suya kapılan vatandaşlardan 10'u Başbakanlık Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince kurtarıldı.
Olayın, piknik yapmanın ve yüzmenin yasak olduğu alanda gerçekleştiği belirtilirken, bölgede konuyla ilgili uyarıcı levhaların bulunduğu bildirildi. Barajdan çaya su bırakıldığı anda da sesli ikaz sistemiyle uyarı yapıldığı kaydedildi.
3 kişinin cesedine ulaşıldı
Botan Çayı'nın sularına kapılan 6 kişinin bulunması için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri, Siirt Belediyesi ve jandarma ekiplerince başlatılan arama kurtarma çalışmalarında, daha önce cesedi bulunan 10 yaşındaki Semanur Parlaküşer'den sonra Betül Parlaküşer (8) ile Fikret Tente'nin de cesetlerine ulaşıldı.Betül Parlaküşer ve Fikret Tente'nin cesetleri, otopsi yapılmak üzere Siirt Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.Ekipler, suya kapılan Ahmet Tente, Osman Parlaküşer ile 5 yaşındaki Seval Parlaküşer'i arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...