Tgrt Haber
09 Temmuz 2015 15:48

Baraj mağduru aile açlık grevine başladı

Tunceli’de baraj ve HES nedeniyle yaklaşık bir yıldır köylerinde mahsur kalan aile, sorunlarının çözümü için dönüşümlü süresiz açlık grevine başladı.

Baraj mağduru aile açlık grevine başladı
açlık grevi, baraj

Tunceli-Elazığ ve Bingöl sınırında Peri Suyu üzerinde 2010 yılında yapımına başlanan ve 2014 yılında tamamlanarak enerji üretimine başlayan Pembelik Barajı ve HES, Tunceli’nin Nazımiye ilçesi Dallıbahçe köyü Ilısu mezrasında yaşayan Arduç ailesinin ulaşım için kullandığı yol ve köprüleri sular altında bıraktı.
Şirketin taahhüt ettiği yol ve köprüyü yapmaması nedeniyle yaklaşık bir yıldır köylerinde mahsur kalan Ayhan ve Adile Arduç çifti sorunlarının çözülmemesi nedeniyle 5 Temmuz tarihinde kurdukları çadırda süresiz ve dönüşümlü açlık grevine başladı. Şirketin yol ve köprüleri yapmadığını belirten Ayhan Arduç, "Bir yıldır kendi köyümüzde mahsuruz. Defalarca müracaat etmemize rağmen ilgili kurumlar da gerekeni yapmadılar. Sorun çözülene kadar açlık grevimiz devam edecek. Grevi resmi yoldan bir çözüm girişimi olursa sonlandıracağız" dedi.
Sorunun ilk günden çözülmesi halinde bu durumun yaşanmayacağını dile getiren Adile Arduç, “Biz isterdik ki ilk günden beri bu duruma çözüm bulunsaydı bu ayıp bugüne kadar sürmeseydi. Valilik Şubat ayında AFAD’la erzak gönderdi ondan sonra ilgilenen olmadı. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Biz burada yasal izinleri alarak tapulu arazimizde ruhsatlı evimizde mahsur kalıyoruz. Şirket var olan yolları keserek vatandaşı yok sayıyor. Engelli bir insanı köyüne hapsediyor, bütün haklarımızı gasp ediyor. Müracaatlarımıza rağmen sorun çözülmedi. İkinci bir kışı da böyle yaşamak istemiyoruz. Çözüm olmadığı sürece açlık grevine devam edeceğiz" diye konuştu.
Adile Arduç, yaşanan durumdan çocuklarının da maddi ve manevi olarak etkilendiğini de söyledi.
Çevreciler ve vatandaşların da destek verdiği açlık grevine ilişkin Tunceli Valiliği tarafından da yazılı bir açıklama yapıldı. Valilik açıklamasında bahsi geçen şirkete taahhütlerini yerine getirmediği gerekçesiyle 19 bin lira para cezası kesildiği, taahhütlerini yerine getirmesi için de 6 aylık süre tanındığı kaydedildi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...