Tgrt Haber
09 Ekim 2021 12:11

Barış Pınarı Harekatı'nın 2'nci yıl dönümü: MSB'den kutlama mesajı

Türkiye’nin güney sınırları boyunca oluşturulmak istenen terör koridorunu ortadan kaldırmak, terör saldırılarına karşı güvenli bir alan oluşturarak Suriyelilerin ülkelerinde yaşamalarını temin etmek amacıyla 9 Ekim 2019 günü başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nın ikinci yıl dönümü nedeniyle Milli Savunma Bakanlığı tarafından kutlama mesajı yayımlandı.

Barış Pınarı Harekatı'nın 2'nci yıl dönümü: MSB'den kutlama mesajı
Barış Pınarı Harekatı,,Milli Savunma Bakanlığı,,Türk Silahlı Kuvvetleri,,Barış Pınarı,,Mehmetçik,

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı'nın 2'nci yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. 

MEHMETÇİĞE TEŞEKKÜR MESAJLARI

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan videolu paylaşımda, "Barışın Adı Mehmetçik. Barış, güven ve huzur için büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla icra edilen Barış Pınarı Harekatı'nın 2'nci yıl dönümünde kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kahraman gazilerimize de sağlıklı ve mutlu uzun ömürler diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Videoda, Barış Pınarı bölgesindeki çatışmalarda mağdur olan sivillerin yardım çağrılarının yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgede yaptığı operasyonlar ve yardım görüntüleri yer aldı.

Paylaşımda, bölgedeki sivillerin Mehmetçiğe teşekkür mesajlarına da yer verildi.

BARIŞ PINARI HAREKATI'NIN ÜZERİNDEN 2 YIL GEÇTİ

Türkiye'nin, güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmasının üzerinden 2 yıl geçti.

Türkiye, Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin 51'inci maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakkı kapsamında, güvenliğini tehdit eden terör örgütü YPG/PKK başta olmak üzere Suriye'nin kuzeyinde mevcut teröristleri etkisiz hale getirmek ve sınır güvenliğini sağlamak için 9 Ekim 2019'da Barış Pınarı Harekatı'nı başlattı.

Barış Pınarı Harekatı'nın 2'nci yıl dönümü: MSB'den kutlama mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Ekim 2019'da Twitter hesabından, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye Milli Ordusu ile Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ'a karşı Barış Pınarı Harekatı'nı başlattığını bildirmişti.

TSK, ilk günün sonunda 22.30 sularında Tel Abyad'dan Fırat'ın doğusundaki topraklara giriş yaptı.

Barış Pınarı Harekatı'nın 2'nci yıl dönümü: MSB'den kutlama mesajı

Harekatın ikinci günü, muhaliflerin oluşturduğu Suriye Milli Ordusu, öğle saatlerinde Tel Abyad'a, akşam saatlerinde ise Resulayn'a girdi.

Harekatın 4. gününde Resulayn ilçe merkezi, 5. gününde de Tel Abyad ilçe merkezi YPG/PKK'lı teröristlerden temizlendi.

SMO askerleri, TSK'nın desteğiyle güneyde daha derin bölgelere ilerlemeyi başardı. Harekatın 4. gününde SMO askerleri, harekatın en stratejik hedeflerinden biri olan M4 kara yoluna ulaştı.

Harekatla, 4 bin kilometrekareden fazla alana yayılmış yaklaşık 600 yerleşim yeri terörden arındırıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...