Tgrt Haber
10 Ekim 2019 17:44

Barış Pınarı Harekatı'nın ilk basın gazisi İHA'dan

Fırat'ın doğusuna yönelik düzenlenen Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasının ardından Suriye'nin Tel Abyad kentine sınır olan Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 21 ayrı noktaya havan mermisi düştü. Olaylarda 1 Suriyeli bebek ile 1 memur hayatını kaybetti, 46 kişi de yaralandı. Yaralananlar arasında görev sırasında yaralanan İhlas Haber Ajans muhabiri Şinasi İnan harekatın ilk basın gazisi oldu. Muhabirimiz Şinasi İnan yaşadıklarını TGRT Haber'e anlattı.

Barış Pınarı Harekatı'nın ilk basın gazisi İHA'dan
Şinasi İnan,barış pınarı harekatı,ihlas haber ajansı

Fırat'ın doğusuna yönelik düzenlenen Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasının ardından Suriye'nin Tel Abyad kentine sınır olan Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 21 ayrı noktaya havan mermisi düştü. Olaylarda 1 Suriyeli bebek ile 1 memur hayatını kaybetti, 46 kişi de yaralandı.

HAREKATIN İLK BASIN GAZİSİ İHA'DAN
Barış Pınarı Harekatı'nda görev yapan İhlas Haber Ajans muhabiri Şinasi İnan görev sırasında yaralanarak harekatın ilk basın gazisi oldu.

İHA muhabiri Şinasi İnan yaşadıklarını TGRT Haber'e yaşadıklarını şöyle anlattı: Yoğun roket ve havan mermilerinin altında kaldık. Savaş muhabirliğininin zorluğunu bizler biliyoruz. Suriye ve sınır hattında da çok çalışıyoruz. Fakat bugünkü yaşananlarda korktuk. Bugün bir roket düştü haber için, çekim için giderken diğer bir roket daha tam yanıma düştü. Roketin yanıma düşüş anına şahit oldum. Şarapnellerden birtanesi suratıma geldi ve beni yaraladı. Yanımda bir kaç kişi daha vardı onlar daha uzaktı roket düştüğü an. Onlar kaçtı uzaklaştı ben ise kendimi yere attım. Çok şükür bu küçük yarayla kurtulmuş olduk. Allah kimseni başına vermesin böyle bir durumu. 

Roketin düştüğü 6-7 metre yakınımda Suriyeli bir aile vardı. Roketler düştüğü an duvar dibine girdiler. Çocuklar ciddi anlamda çok korktular, ben de yere düştüğüm an kalktıktan sonra onların yanına koştum teselli etmek için. Arkamı döndüğümde büyük bir siyah toz-duman vardı. Çok değişik bir tecrübe diyebilirim. Yüzümde hiç bir şey hissetmedim ilk başta. Çocukları korktukları için uzaklaştırmak korkularını dindirmek istedim. Yüzümde bir yanma hissettim önce biraz da kanama vardı, bir süre sonra sağ kolumun dirseğinde de bir yaralanma olduğunu fark ettim. Bu operasyonun ilk gazeteci gazisiyim, inşallah şehit vermeyiz. Bu iş gerçekten çok zor, bütün çatışmaların yaşandığı bölgelerde çalıştım. Afrin'de bir bombalı araç patladı yakınımızda. İdlib'de rejim tarafından bir roket atılmıştı ondan kurtulmuştuk. Bu roket resmen yanımdan geçti sıyırdı. 

Kısa süre öncesine kadar roket atışı vardı, fakat Türk topçuları ve OBÜS'lerimiz adeta teröristlerin bomba attığı bölgeleri yerle bir etti. Son yarım saatte roket sesi henüz duymadık. İnanıyoruz ki Türk askerimiz o teröristlerin atış yaptığı noktaları bir bir tespit edip imha etmiştir. Çünkü şuanda ilçede bir sessizlik hakim, arada bazen çatışma sesleri duyuyoruz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...