Tgrt Haber
15 Ekim 2022 12:35 - Güncelleme : 15 Ekim 2022 13:11

Bartın'daki facianın haritası: Patlama nerede ve nasıl meydana geldi?

Bartın Amasra'daki maden ocağında yaşanan patlamada şu ana kadar 40 can kaybı açıklandı. Patlamanın nedeninin ilk değerlendirmelere göre grizu patlamasından kaynaklandığı belirtilirken TGRT Haber, maden ocağının haritasını ekrana getirdi. Oksijenin azalması ve karbondioksit ile diğer zararlı gazların bileşimiyle meydana gelen grizu patlamasının ardından sonra meydana gelen kömür tozu infilakı anlatıldı.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı
Bartın,TGRT Haber,harita,,

Bartın'ın Amasra ilçesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) ait bir maden ocağında meydana gelen patlama tüm Türkiye'yi ağlattı. Olay yerine çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla üç bakan olay yerine gitti.

Dün akşam saatlerine doğru meydana gelen facia sonrası olay yerine giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlamada 110 çalışandan can kaybı sayısının 40'a yükseldiğini söyledi. Bakan Soylu ile akşam saatlerinde olay yerine giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, hayatını kaybedenlerin sayısını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıkladığını ifade etti.

Dönmez, ilk değerlendirmelere göre patlama anında oluşan yüksek basınç ve sıcaklık nedeniyle birçok işçinin olay yerinde hayatını kaybettiğini sözlerine eklerken ilk değerlendirmelere göre olayın grizu patlaması olduğunu belirtti.

TGRT HABER'DE FACİA HARİTASI

Patlamaın nedeniyle ilgili henüz net bir bilgi gelmezken olayı TGRT Haber'de Ziya Osman Açıkel ve Gözde Altıntepe ile 'Gün Başlıyor' programında patlamanın yaşandığı maden ocağının haritasıyla anlatıldı. Maden ocağındaki facianın nerede ve nasıl gerçekleştiğini harita üzerinde anlatan Açıkel, meydana gelen patlamaların oksijenin azalıp karbondioksit ve diğer zararlı gazların birikmesi nedeniyle oluştuğu kaydetti. Bartın Amasra'daki TTK'ya ait maden ocağındaki patlamanın grizu patmasından sonra meydana gelen kömür tozu infilakı olduğu kaydedilirken infilaktan korunmaya ilişkin yapısal önlemler de anlatıldı.

Kaynak: TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...