Tgrt Haber
10 Ekim 2014 21:48

Barzani John Kerry ile görüştü

Mesut Barzani'nin, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile telefonla görüşerek Kobani ve Irak'taki son gelişmeleri değerlendirdiği bildirildi.

Barzani John Kerry ile görüştü
ABD, mesut barzani, john kerry, Dış Politika haberleri, Dış Politika,

IKBY başkanlığı resmi sitesince yayımlanan açıklamaya göre Barzani, Kerry ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Suriye'nin kuzeyindeki Kobani ilçesi başta olmak üzere IŞİD terör örgütü ile mücadele ve bu konudaki işbirliğini ele aldı. Barzani, Kerry'e "işbirliğine büyük önem verdiklerini" söylediği kaydedildi. Görüşmede, Kobani'ye nasıl yardım edileceği ve şehrin terörist saldırılardan nasıl korunacağı gibi konular üzerinde fikir alışverişi yapıldığı ifade edildi. IKBY Başkanı Barzani ve ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin Kobani'de ve Irak'ta IŞİD hedeflerine yönelik koalisyon güçlerinin hava saldırılarına devam etmesi hususunda hemfikir oldukları aktarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...