Tgrt Haber
11 Kasım 2021 23:44

Başak Cengiz'in nişanlısından yürekleri dağlayan sözler

İstanbul'da sokak ortasında uğradığı saldırı sonucu öldürülen mimar Başak Cengiz'in ölümü başta yakınları olmak üzere tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Cenaze töreninde konuşan genç mimarın kederli nişanlısı Mahir Mızrak, "Benim sevgilim bir melekti, eşi benzeri yoktu. Evlenecektik, bohçasını bile göremedi. Ben onu almaya gidecekken cenazesi geldi. Tek isteğim suçlunun en ağır cezayı alması" şeklinde konuştu.

Başak Cengiz'in nişanlısından yürekleri dağlayan sözler
BAŞAK CENGİZ

Ankara'da çalışan ve bir inşaat projesi için kısa süreliğine İstanbul'a gelen mimar Başak Cengiz (28), sokak ortasında kendisini takip eden Can Göktuğ B. (27) adlı şahsın saldırısına uğrayarak can verdi. 

Vahşice öldürülen genç mimar, bugün Ankara'da düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Yenimahalle'deki Yahyalar Merkez Camisi'nde kılınan namaza Başak Cengiz'in ailesi, nişanlısı, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anne Beyhan Cengiz cenazede fenalaşırken, baba Avni Cengiz ile genç mimarın nişanlısı Mahir Mızrak taziyeleri kabul etti.

"ACI HABERİ HASTANEDE ÖĞRENDİK"

Kızının hayatını kaybettiğini hastaneye gittiğinde öğrendiğini söyleyen baba Avni Cengiz, “Gelip suçsuz bir Başak’ı bıçaklayıp öldürdüler. 2 aydır burada çalışıyordu. İşinde gücünde olan birisi. Zaten 15’inde de geri dönüp gelecekti. Başak çok hassas, merhametli, düzgün, çalışkan birisiydi. Çalıştığı şirkette bayağı seviliyordu yani. Bizi karakoldan aradılar. ‘Başak kaza yaptı, yaralandı’ diye. Gittiğimizde hastanede doktor açıkladı. Biz de Başak’ı göreceğiz zannediyoruz. Buraya geldiğinde kalbi durmuş dedi. Acı haberi hastanede öğrendik. Yapanın yanına kar kalmasın. Başak masum bir insandı. 20 milyon İstanbul’da bula bula benim Başak’ı mı buldular? Acımız çok büyük” diye konuştu.

Başak Cengiz'in nişanlısından yürekleri dağlayan sözler

"BEN ONU ALIP GELECEKTİM, CENAZESİ GELDİ"

Başak Cengiz'in nişanlısı Mahir Mızrak ise nişanlısının canice öldürüldüğünü belirtip, “Acımız büyük. Benim sevgilim katledildi. Sorumluların hesabını çekmesini istiyorum. Başak hanımın yanına geçen hafta gittim. Bu hafta gideceğim halde geçen hafta da gittim. İyi ki gitmişim. Son kez görüşmüş olduk. Pazar günü alıp gelecektim ben onu, cenaze arabasıyla getirdiler. Oradaki işi bitiyordu. Zaten 6 aydır nişanlıydık, düğün hazırlıklarına başlayacaktık. Görevi çıkmasa zaten İstanbul'a, evlenecektik" dedi.

"BOHÇASINI BİLE GÖREMEDİ"

Nişanlısının düğün bohçasını bile göremediğini söyleyen Mızrak, "Benim sevgilim götürdüğümüz bohçasını bile göremedi. Biz burada ailesine getirdik bohçayı. Annesinin kendi hazırladığı bohçayı göremedi. İşten otele, otelden işe, başka hiçbir yaptığı aktivite yoktu. Olay günü servisi kaçırdı. Daha doğrusu mesaiye kaldığı için otel ile iş yeri yakın olduğu için yürümek istemişti. Sonrasında bu olay başımıza geldi. Kendini bilmez bir insan, cani tarafından canice katledildi benim sevgilim” ifadelerini kullandı. 

Başak Cengiz'in nişanlısından yürekleri dağlayan sözlerBaşak Cengiz'in kederli nişanlısı Mahir Mızrak

"EŞİ BENZERİ YOKTU, ACIMIZ ÇOK BÜYÜK"

Katilin en ağır cezayı almasını isteyen Mahir Mızrak, “Orada servisi kaçırmasa belki karşılaşmayacak ama o cani gene başkasını öldürecek. Akşam üzeri ulaşamadık Başak’a. Orada tanıdık falan da yok, arayamadık. Oteli aradım bilgi de vermediler. Ben tabi buradan bastım gittim. Ankara-İstanbul arasını 3 saatte tamamladım. Bulunduğu hastaneyi öğrendik o sırada. Yakınımız gitti ona bilgi vermemişler. Sonra biz gittik. Olayın olduğu yerde vefat etmiş bildiğim kadarıyla. Hastaneye kalbi durduğu halde gitmiş. Gözleri açıktı. Acımız çok büyük, benim sevgilim bir melekti. O kadar iyi bir insandı ki eşi benzeri yoktu. Tek isteğim suçluların en ağır şekilde cezalandırılması ve bir daha bu olayların başımıza gelmemesi diyeceğim ne kadar faydalı olur bilmiyorum” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...