Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Haziran 2014 19:28

Başbakan Erdoğan, 'Bayrağımıza saldırının bedelini ödeyecekler'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan, 'Bayrağımıza saldırının bedelini ödeyecekler'
başbakan erdoğan, diyarbakır, lice, türk bayrağı,

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Başbakan Erdoğan, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığında direkteki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesi olayına dair,  "Orada görevli olan askerdi, komutandı... Bu teftişten sonra hepsi bunun bedelini ödeyecektir" dedi. Başbakan Erdoğan, "İçişleri Bakanım hemen teftişi başlatmıştır. Bunun çocuk olması bizi ilgilendirmez. Bir çocuk bizim kutsalımız olan bir bayrağı alma maharetini gösteriyorsa bunun bir karşılığı muhakkak ki olacaktır. Bedeli neyse bunun bedelini de onu oraya gönderenler, kendisi, onlar da ödeyecektir. Çocuktur diye bizim bayrağımıza kutsalımıza bu şekilde saldırmak suretiyle buna sessiz kalmamız mümkün değildir" şeklinde konuştu.
"Bütün bunlar çözüm sürecini ortadan kaldırmaya yönelik adımlar"
 "Halkıma bir çağrıda bulunuyorum" diyen Başbakan Erdoğan,  "Bütün bu olaylar bilesiniz ki çözüm sürecini ortadan kaldırmaya yönelik atılan adımlardır. Bu, süreci provoke etmeye yönelik adımlardır. Çözüm sürecine yönelik bu provokasyonlara karşı milletçe dik durmamız lazım" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...