Tgrt Haber
19 Mart 2014 21:15

Başbakan Erdoğan'dan canlı yayında önemli açıklamalar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı özel bir televizyon programında gündeme özel açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan'dan canlı yayında önemli açıklamalar
Başbakan Erdoğan canlı yayın, İç Politika haberleri, İç Politika,

Başbakan Erdoğan, katıldığı özel bir televizyon programında gazetecilerin sorularına cevap verdi. Ahmet Taşgetiren, Hakan Albayrak, Nihal Bengisu Karaca'nın katıldığı programda Başbakan Erdoğan, öncelikli olarak dinleme konusuyla ilgili iddialara cevap verdi.
DİN ALİMİNİN ALUFTE SÖZÜ KABUL EDİLEMEZ
Başbakan Erdoğan, seçim döneminde böyle bir konuya girmek istemediğini belirtirken kendisinin 2 yıl önce Türkçe Olimpiyatları'nda  dön çağrısı yaptığını söyledi. Erdoğan, inzivaya çekildiği söylenen kişinin  Türkiye'de kendilerine ait televizyon kanalındaki dizilererin sahnelerine ve senaryolarına kadar onun oluru görülüyor dedi.  Bir din alimininin bir alufte ile ilgilenmesinin kabul edilemeyeceğini anlatan Erdoğan, partilerden istifa edenlerin istifa nedenlerini araştırıldığında altından bu tür olaylar çıkacaktır. Bunların üzerine gidilecek. 30 Mart kırılma noktasıdır." dedi.
BUNU AÇMAK BENİM EDEBİME TERS DÜŞER
Erdoğan, Paralel Yapı'nın 35 yıllık süreç içinde attıkları adımlar olduğunu belirterek "İktidarımız süresi içinde iyi niyetimizi koruyarak buraya geldik. Bunların az sızdıkları veya çok sızdıkları alanlar var. Ben buradan bu camiaya gönül vermiş kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Hocaefendi dediyse bunda bir keramet vardır. sözü çok yanlış bir ifadedir. Bunlar için kendi amaçları için herşey meşrudur. Ben bunları ben bildiğim için söylüyorum. Ancak bunu açmak benim edemibe ters düşer.
Ben bu kardeşlerime seslenmek istiyorum. Aldığınız görevde son 3 yıla kadar bizle ilgili hiçbir sorun yoktur. Bana gönderdiği hediyelerde bize methiyeler düzüyor. Son iki yılda ne oldu ki, benim şahsım ailem akla gelebilecek her türlü yalanı iftirayı atma durumuna girdiler. Bu iftiralar içinde, beni, eşimi, kızımı, çocuklarımı dinlemişler, bunların içinde bakanlarla yaptığım güvenlik hat konuşmalarımı dinlemişler. Bunu yasal olarak yapmaları mümkün değil. Bir müslüman bir müslümanı dinleyebilir mi gözetleyebilir mi, Bunlar bunu yaptı. Yapmaya da devam ediyorlar. Şantajı da kullanıyorlar. Bunun ulusal boyutu yok, uluslararası boyutu da var. Benim Enerji Bakanı ile yaptığım görüşme uluslararası boyutu var. Sen bunu dinler ordaki bilgiyi bir yerlere servis ederse bedeli Türkiye ödeyecek. Bu dört dörtlük vatana ihanet suçuna gider. Biz ülkenin çalınan bir imkanını geri kazanmak istiyoruz. Oysa o birileri ile iltihak halinde.
Bunların içinde çok çok sıkıntılı olaylar var. Adana olayı yenilir yutulur olay değildir. Ben onun görüntülerini izlediğim zaman vurulmuşa döndüm. Savcı giden yardımı durdur, kapağı açtır, yerlere saçtır, MİT mensupları kimliklerini gösterdikleri halde sanki PKK'lı imiş gibi onlara orda yerde işkence ediyor. Bunu yapan da bir savcı. Bu nasıl bir milliyeti sevmektir. Bunun sınırı da yok. Bunlar en yakın arkadaşlarını da dinlediler. Latif Erdoğan, hayatı onlarla geçmiş ama 15 yıl onu dinlemişler. Neden diye sorduğunda 'Ne yapıyorsun nereye gidiyorsun' diye merak ettiklerini söylemişler.
PARELEL YAPI İLE İLGİLİ İLK KUŞKU NE ZAMAN BAŞLADI
8 Şubat olayı dinleme konusunda zirve yaptı. Aslında daha öncesi Oslo görüşmeleri ilk tezahürleri oldu. Biz terör örgütü olayı lehine adım atmışız,  bir kısım yargı bizim müsteşarımızı ifadeye çağırdılar. benim iznim şart. onlar dümdüz gitmek istediler. Oslo'ya onu gönderen benim, Emre beyi, Afet hanımı gönderen de benim,  gücünüz yetiyorsa beni alacaksınız dedim. Onların derdi Türkiye'nin istihbarat gücünü artırmak değil, türkiyenin gücünü kırmak ve kendileri devreye girmek istiyordu. Biz çomağı sokunca rahatsız oldular.
Bunları rahatsız eden ilk konu dersane konusu. Ben bu konuda ilk talimatı Hüseyin beye verdim. Ben Türkiye'yi dolaşırken bu konuda çok şikayet aldım. İnsanlar malını mülkünü satıp çocuğunu dersaneye vermiş ama çocuk üniversiteye girememiş. Ancak onda da başka işler olmuş.  KPSS veya başka alanlarda birçok durumlar yaşanmış. Karı Koca sınava girmiş ve tam puan almışlar.
PEDEGOJİK FORMASYONU OLMAYAN ÖĞRETMENLER
Ben dersane konusunda kendileriyle çok görüştüm. Biz hizmet alımı yapalım. Sizlere garanti verelim. Bu konuda adımlar attık Danıştay engelledi. Gazeteler bizi cemaatin okullarına zemin hazırlıyor diye bizi eleştirdiler. Biz onlara sektörde yüzde 20 payınız var.  sınıfınızda 20 öğrenci varsa biz 10 öğrenci gönderelim onun maliyetini karşılayalım dedik. Biz dersane olayını sonuna kadar savunamayız, ama okullaşmaya giderseniz hem sizin samimiyetiniz ortaya çıkar hem de okullar arasında rekabet çıkar. Ancak onlar dersaneye ağırlık verdiler ve seçerek öğrenci alıyorlar. Dersane olayında 2000 liradan başlıyor 20 bin liraya kadar ücretler alıyorlar. Bunların hepsi dökülüyor.  2015 yılı Eylül ayına kadar sabredeceğiz. Ama dersanelerde bizim aleyhimize açık açık propaganda yapılıyor. Dersanelerde 15 bin 20 bin öğretmenin pedegojik formasyonu yok. Kaçak öğretmen konumundalar.
ÖĞRENCİLERİ TEHDİT EDİYORLAR
Ciddi manada korku var. Yurtlarda korku var. Kız öğrenciler geldi. Onların dediğini yapmazsak annemi babamı arayacaklar,  benim erkek arkadaşlarımla görüşmelerimi bahane ederek anne babamızı arayacaklarını söyleyerek tehdit ediyorlar. Biz sabır telkin ediyoruz. Tüm öğrencilere yurt konusunda destek vereceğimizi söyledik
CHP'NİN VE MHP'NİN BAŞINA GELENLERİN SORUMLUSU BUNLAR
Ben bu konuda CHP ve MHP'ye şaşıyorum. Baykal bana elindeki belgeleri açıklasın diyor, ben elimden gelen insani görevimi yaptım. Sana bu işi yapanlar da bunlar. Biz o gün yeni anayasayı tartışıyorduk. MHP'nin başına gelenler yine bunlar. Hamzaçebi'nin başına gelenler bunlar. Bunlar bu işi meslek edinmişler. Bugün yine kendi gazeteleri veya yandaş gazetelerinde emekliliğini isteyen komutanlarla ilgili başbakan talimatını verdi diye yazıyorlar. Bunlar yalanı iftirayı leblebi çekirdek gibi yiyorlar.  Bunların ne yaptıklarını bilen birisiyim. Bunların bedelini de ödeyecekler. Bazı malum operasyonları yapıpda şu anda İstanbul dışına gönderilen savcılar işi beraber götürüyorlardı. Kendileri için somut delil yok derken Erdoğan için somut delili nereden buluyorlar.
Bunların medyası şu anda muhalefet yanımızda diye güveniyorlar. Fezleke ile tartışma istediler. Bunu seçimden sonra yapılması da mümkündü. Ama bunu yapıp da bekledikleri neticeyi alırlarsa değerlendirebilirmiyiz düşüncesindeydiler. Ama hakettiklerini aldılar.  Dürüst olsunlar. AK Parti'ye kavga gürültü sökmez. 4 Bakan arkadaşım gerekeni gerektiği zaman yaparlar. Gerekeni de yaptılar.  Şimdi muhalefet soruşturma önergesi vermiyor. Çünkü bekledikleri neticeyi alamayacaklarını biliyorlar.
SİLİVRİ'DE 3 SAATTE 20 BİN KİŞİ TOPLANDI
Yerel seçimler değil Genel Seçimlerde bile görmediğimiz bir ilgi yaşıyoruz. Vatandaşımız durumu kavramış. Vatandaştan ağırlıklı bir yaklaşım hissediyorum. Bugün Silivri'de mitingimiz yoktu. Tekirdağ'dan buraya gelecektik. Sağlık Bakanım gelirken Silivri'ye uğrayamazmısınız dedi. 2-3 saat içinde 20-30 bin kişi toplandı. 6.30 gibi oraya gittim, çok büyük bir coşku vardı.  Ben Silivri'yi böyle görünce, orası CHP'nin elinde olmasına rağmen burayı AK Parti alacak diye düşünüyorum.  Çünkü oraya hizmeti Büyükşehir Belediyesi götürmüş. 5 yıl orada Fetret Devri oldu. Vatandaş olanı görüyor.
YA PENSİLVANYA DEĞİŞTİ YA  KILIÇDAROĞLU
Kızımın başörtüsüne furuattandır diyen kişi, bugün başörtüsü karşıtları ile beraber. İmam Hatipleri bu zihniyet kapattı. İşin tarihine bakınca yine bu zihniyeti görüyoruz.  Devlet dairelerinde başörtüsüne karşıydılar. Bugün kalkmış başörtüsü sorununu ben çözdüm diyorlar. Bunlarda yalan iftira var, Kılıçdaroğlu'ndaki anlayış Pensilvanya ile birebir örtüşüyor. MHP okyanus ötesine verip veriştiriyordu. Kılıçdaroğlu, bu zatla ilgili soruşturma istemişti. Şimdi gayet güzel yakınlaştılar. İkna odalarında en önemli rolü oynayan kişi bunların partilerinde değilmi,  şimdi CHP'mi değişti yoksa Pensilvanya mı değişti.  Pensilvanya AK parti'yi yıkma noktasında kimi görüyorsa desteği oraya veriyor. Ankara'da başka partiye, başka ilde başka partiye destek veriyorlar. MHP'ye gönül veren kardeşlerime nereye gittiklerini sormak istiyorum. 
Bizim sadece üye sayımız 9 milyonu aştı, 3 milyon dolayında bayan üyemiz. genç üyemiz sayısı 1 milyon üzerinde. Biz sandık müşahitleri, sandık kurullarında her türlü tedbiri almış durumdayız.  Burada ajansların önemli rolleri olacak. Biz de takibimizi sürdüreceğiz. Burayı en az zararla kapatmak amacındayız.
BEN KAYBEDERSEM BIRACAĞIMI SÖYLÜYORUM ONLAR İSE YAPIŞTI KALDI
Amacımız bir önceki yerel seçimle mukayese edilemeyecek bir netice ile neticelendirmek istiyoruz. Ben sandıktan birinci parti olarak çıkmazsak genel başkanlığı bırakıyorum. Kılıçdaroğlu'na çağrı yapıyorum.  4 yıl oldu, 3 seçime girdi ve arkada nal topluyor. Bahçeli'nin umurunda değil. Yıllar yılı kuruldu oraya kalkmayı bilmiyor.  Meclis'te yer alıyorlar orada dönüp duruyor. Bu koltuklar kişilere birşey katmaz, kişide birşey varsa koltuğa değer katar.
BU OLAYIN NE BENİMLE NE PARTİMLE HİÇBİR ALAKASI YOK
Silivri'deki tahliyelerle ilgili,  Ergenekon, Balyoz, gibi güvenlik olaylara isimler koyar. Biz 26 maddelik anayasa değişikliği ile biz bir süreç başlattık, ama buna MHP, CHP ve BDP katılmadı. Biz yüzde 58 oyla bunu kabul ettirdik.  Yasal düzenleme ile 10 yılı 5 yıla getirdik.  5 sene 7 sene 10 sene insanlar içerde durur da bunlarla karar verilmezse bu zulümdür. Yargı daha sonra bunlar hakkında beraat kararı verirse bu zulüm değilmi, bunun için süreyi 5 yıla indirdik. Bireysel başvuru hakkını getirdik. Buna da karşı çıktılar.  Bireysel başvuru ile insanlar tahliye oldu.  Ancak beraat etmedi, tutuksuz olarak yargılanacaklar
Bütün bunların hiçbirinin şahsımla partimle yakından uzaktan alakası yok. Bunlar aldıkları kararla başta genelkurmay başkanı olmak üzere askerlerimizi içeri aldılar. benim genelkurmay başkanı için de söylediklerim dünyanın malumudur. Tutuksuz yarglama ile birlikte yargılanacağı yerin Yüce Divan olmasını istedik ama mahkemeler istediğini yaptı. Bizim bireysel başvuru hakkı ile getirdiğimiz düzenleme ile özgürlüklerine kavuştular. Bugün hala içerde durumlarını çok iyi bildiğim kişiler  hala içerdeler. Yakup Köse, 14 yaşından beri içerde. Salih Mirzabeyoğlu aynı durumda.
Şimdi ortalık durmadan karıştırılıyor. AİHM bir karar almış. Yaptıkları açıklamaların hiçbir doğru dürüst yanı yok. Batılı ülkelerde olmayan yapılamyan şeyleri bizlere yaptırmaya çalışıyorlar Bunun bunun hiçbir geçerliliği yok' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...