Tgrt Haber
01 Temmuz 2014 19:25

Başbakan Erdoğan'dan yeni Başbakanlık binasına ziyaret

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı için adaylık açıklamasının hemen ardından ilk olarak yeni Başbakanlık binasını ziyaret etti. Bu binanın adı Başkanlık Sarayı olarak da anılıyor.

Başbakan Erdoğan'dan yeni Başbakanlık binasına ziyaret
başbakan erdoğan, bina, ziyaret, cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, yeni bina,i çankaya köşkü,

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığının açıklanmasının ardından Köşk'e aday olduğunu duyurdu. Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin ATO'da yaptığı toplantıda adaylığını açıklarken 1 saat süren bir konuşmaya imza attı. Toplantıda ayrıca Erdoğan'ın siyasi yaşamını anlatan 18 dakikalık bir belgesel de katılımcılara izletildi. Erdoğan adaylık konuşmasının ardından ilk olarak, kamuoyunda Başkanlık Sarayı olarak bilinen Başbakanlık yeni binayı ziyaret etti. Erdoğan burada, binanın son durumunu kontrol etti. Atatürk Orman Çiftliği’nde inşaatı süren ve kamuoyunda 'Başkanlık Sarayı' olarak adlandırılan Başbakanlık binası inşaatına durdurma kararı çıkmıştı ancak bina bitmek üzere.
TÜRKİYE'Yİ BAŞKAN GİBİ YÖNETECEK
Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz yıl tartışılmaya başlanan Başkanlık konusunda eskiden beri ısrarlı. Şimdilik, parlamanter sistem değişmeyecek ancak fiili olarak Erdoğan ülkeyi Başkan gibi yönetecek.
KÖŞK'E KAPANIP KALMAYACAK
Erdoğan'ın talimatıyla yapılan yeni bina, Türkiye açısından da yeni bir dönemi simgeliyor. Bugüne kadar, yetkileri sembolik olan Cumhurbaşkanlığı, Erdoğan'ın seçilmesi takdirde aktif yönetimin içinde olacak. Çünkü Başbakan Erdoğan, Köşk'e çıkarsa sembolik görevlerin ötesinde, yönetim açısından ne kadar aktif olacağını detaylıca anlattı.  Başbakan'ın Çankaya Köşkü'ne, Meclis'teki yasaları imzalayan bir Cumhurbaşkanı'ndan öte ülke yönetiminde bilfiil görev alacağınn en büyük ispatı da yeni Başkanlık Sarayı.. Bu bina, tıpka ABD modeli gibi ülke yönetiminde etkin bir başkanı simgeliyor.. Sürecin bu şekilde işlemesi Çankaya Köşkü'nün de müze olarak kullanılması anlamına geliyor..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...