Tgrt Haber
21 Temmuz 2014 15:57

Başbakan Erdoğan'ın bir günü TGRT Haber'de

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan, seçim mitinglerini yoğun bir tempoda sürdürüyor. Yalnız TGRT Haber'in konuk olduğu Ordu mitingi, bu yoğun tempoya bir kez daha şahitlik etti.

Başbakan Erdoğan'ın bir günü TGRT Haber'de
Başbakan, recep tayyip erdoğan, cumhurbaşkanı adayı erdoğan, TGRT Haber, ordu mitingi

Başbakan Erdoğan’la 9 saatte sığdırdığımız, hızlı, hızlı olduğu kadar her dakikası dolu dolu geçen İstanbul-Samsun-Ordu ve son olarak Ankara’da noktalanan seyahatin kameramıza yansıyan renkli görüntüleri.. Kameraman arkadaşım Mehmet Tiren’le birlikte davet edildiğimiz Ordu mitingi için Ankara’dan yola çıkıyoruz… Subayevlerinden geçerken yine aklımıza başbakan geliyor.. İstanbul’da yağmur var ama neyse ki trafik o kadar sıkışık değil.. Rekor denilebilecek bir sürede Atatürk Havalimanından Sabiha Gökçen’e ulaşıyoruz.. (19) Ve ardından Başbakanla buluşma.. hiç vakit kaybetmiyoruz..
Havalanında Samsunluların Başbakanı karşılama heyecanı vardı..tüm ayrıntılarla Bakan Kılıç bizzat kendisi ilgilendi..
Neyse ki Çarşambayı sel almamıştı.. İşin esprisi bir yana Başbakan, Çarşamba Havalanında ayaküstü de olsa Samsun için yapılacak işler listesini bir kez daha gözden geçirdi.
Samsun Ordu arası helikopterle yarım saat sürüyor..(44) (43 nehir) Bu yarım saatlik seyahat, Karadenizin o yemyeşil ve büyüleyici görüntüleri arasında göz açıp kapayıncaya kadar geçerken bir anda kendimizi Ordu’da Başbakanı heyecanla bekleyen miting alanında buluyoruz..
Kimisi Başbakanla selfie çekme fırsatı bulurken.. kimisi ise şansını uzaktan denedi.. Başbakanla fotoğraf çektiremeyince ağlayan küçük kızın imdadına yine başbakan yetişiyor.. Ve seyahatin asıl amacı olan miting alanına doğru hareket ediyoruz.. Miting alanına ulaşamadan yine başbakanın karşısına çocuklar çıkıyor ve otobüsün önünü kesiyor.. Miting alanında ise heyecanlı bekleyiş vardı.. Erdoğan için çılan pankartların en dikkat çekici olanında ise “arkasında ordu var” yazıyordu..  
Başbakan konuşurken biz de boş durmuyorduk.. Bir taraftan roportajları yapıyor bir taraftan da meydanın nabzı hakkında fikir sahibi olmaya çalışıyorduk:
Miting devam ederken sıcağın da etkisiyle rahatsızlanan vatandaşlara sağlık ekipleri anında müdahale ediyordu.. Ordu mitinginde tüm gözler ve dikkatler 1 saat boyunca Başbakanın üzerindeydi.. Kadınlar yine en önde yerlerini almıştı.. Miting meydanında başbakanın avrupalı misafirleri de vardı.. AGİT gözlemcileri Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan’ı yakından takip ediyordu.. Başbakan kürsüde konuşurken alanda da konuşma üzerine değerlendirmeler yapılıyordu.. Miting sona ererken bir sonraki durak Ordu valiliği oldu..
Bizim bu gezideki amacımız olan Başbakanla röportaja hazırlanırken biraz da başbakanın yardımıyla bu kez haber ayağımıza geldi.. Başbakan karşı balkondan kendisine seslenen küçük çocuğu “annenden izin al gel” diye yanına çağırdı..
Küçük çocuğun başka partiyi destekleyen dedesine rağmen kendisinin Erdoğan’ı desteklediğini söylemesi başbakanı neşelendirdi:
Bu renkli sohbete Başbakanın kızı Sümeyye Erdoğan da katıldı..Küçük çocuk başbakanla buluşmasını arkadaşlarına anlatmak için de sabırsızlanıyordu..
Başbakanın valilikteki ziyareti devam ederken Bakanlar da Ordu sokaklarındaydı.. Başbakan her miting sonrası olduğu gibi Ordu’da iftarını vatandaşlarla birlikte yaptı..
Gözleri görmeyen 84 Yaşındaki Mahmut Zeki Eraslan’ın Başbakanla sohbeti görülmeye değerdi.. Başbakandan yakasındaki rozeti alanlarda vardı..
Başbakanla hatıra fotoğrafı çektirmek için sıraya girenlerin talebi de yerine getirilince Ordu’daki iftar programı tamamlanmış oldu..
Başbakanla birlikte geçirilen tempolu ve yorucu bir günün ardından yeniden Ankara’dayız.. böylece başbakanla geçirilen bu 9 saate burada son noktayı koyuyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...