Tgrt Haber
20 Ağustos 2016 19:20

Başbakan Yıldırım'dan çok kritik Suriye açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da Vahdettin Köşkü'nde yabancı medya temsilcileri ile buluştu. Yıldırım Suriye'nin geleceğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım'dan çok kritik Suriye açıklaması
başbakan yıldırım, suriye, esad,

Reuters Haber Ajansı'nın geçtiği haberde Başbakan Yıldırım'ın, "Beşar Esad, Suriye'de geçiş sürecinde muhatap olarak alınabilir, ancak ülkenin geleceğinde yeri yok" sözlerine yer verildi. Ancak bu habere başbakanlıktan düzeltme geldi.

Düzeltilmiş açıklamada, "Esad'ın muhatabının ancak Suriye muhalefeti olabileceği, ancak geçiş sürecinde var olabileceği" vurgulandı.

Açıklamada Başbakan Yıldırım'ın, "500 bin insanın canına kıymış birisi Suriye'yi taşıyamaz. Geçiş için oturulur konuşulur, suhulet içinde bir geçiş sağlanabilir. Ancak Suriye'nin geleceğinde PKK da Esad da olmamalı. Fakat şu andaki aktörlerden biri Esad'tır" ifadelerine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...