Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Kasım 2015 15:05

Başbakan’a 136 metre uzunluğunda mektup

İzmir’de Ünal Benlialper adlı bir vatandaş, polis memurlarının ‘ek gösterge’ sorunlarını dile getirdiği 430 sayfalık bir mektup kaleme aldı. Benlialper, 136 metre ile rekor uzunluğa ulaşan mektubu Başbakanlık ofisine teslim etti.

Başbakan’a 136 metre uzunluğunda mektup
başbakan, mektup,

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye aday uzunlukta bir mektup gönderildi. Polislerin yaşadığı sıkıntılarla ilgilene 56 yaşındaki Ünal Benlialper, emniyet personelinin ‘3600 ek gösterge’ alması amacıyla kaleme aldığı ve 430 sayfadan oluşan 136 metre uzunluğundaki mektubu İzmir’deki Başbakanlık ofisine teslim etti.
Bundan 2 sene önce de polislerin sıkıntılarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 215 sayfadan oluşan 75 metre uzunluğundaki bir mektupla anlatan emekli kaptan Benlialper, mektubu teslim etmeden önce Kültürpark’ta bulunan koşu pistinde sergiledi. Benlialper, 136 metre uzunluğundaki mektubu toplarken bir hayli zorlanırken, zaman zaman çevrede bulunanlardan da yardım aldı.
HER ŞEY BİR TRAFİK ÇEVİRMESİYLE BAŞLADI
Bir uygulama sırasında tanıştığı trafik polisiyle yaptığı sohbet esnasında emniyet personelinin Türkiye’nin en sorunlu insanları olduğunu anladığını ifade eden Benlialper, bunun üzerine bu konuyla ilgilenmeye başladığını söyledi. “Polisten düzgün görev bekliyorsak, polisin haklarını vermek zorundayız” diyen emekli kaptan, “Mektubumda, polislerin 170 yıldır bekleyen sorunlarına yer verdim. Polislerin düzensiz mesai saatleri, sosyal bir yaşam kuramamaları, canına kıyma olaylarının artması gibi olayları anlattım. Kısa yazıyoruz olmuyor, uzun yazıyoruz olmuyor. En uzununu yazdım. İnşallah bunu dikkate alırlar da polislerin 3600 hakkını verirler” ifadelerini kullandı.
“POLİS 3000’İN PEŞİNDE DEĞİL”
Hükümetin polis memurlarına ‘3000 ek gösterge’ hakkı vermek istediğini dile getiren Benlialper, “Polisler 3000 istemiyor. Çünkü maaşlarında 40 lira gibi cüzi bir rakam, emekli ikramiyelerinde ise bin lira gibi bir rakam fark ettiriyor. Polis bunun peşinde değil. 3600’ü verirlerse o gün polisin yeniden kuruluş yıldönümü olacaktır” dedi.
“17 SENE ERKEN ÖLÜYORLAR”
Polislerin diğer kesimlere göre daha yüksek maaş aldığını söyleyen Ünal Benlialper, “Ama şunu unutmayalım; polisin yaptığı görev, aldığı risk herkesten fazla. Üstelik yapılan bir araştırmada polisin ortalama ömrünün 56,9 olduğu tespit edilmiştir. Türk Polisi, normal Türk insanından 17 sene daha erken ölüyor” ifadelerini kullandı.
“BİR SONRAKİ 1 KİLOMETRE OLACAK”
En uzun mektubun 104 metre olduğunu açıklayan Benlialper, “En uzun mektup 104 metre. Şuan onun rekorunu da kırmış oluyoruz. İnşallah bir daha yazmaya ihtiyaç kalmaz ama bir daha yazarsam 1 kilometre olacak. Umudum, bu mektubun ses getirmesi, Başbakan’ın bu mektubu dikkate alması” dedi.
Benlialper, daha sonra 136 metrelik mektubunu Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ulaştırılmak üzere İzmir’de bulunan Başbakanlık ofisindeki görevlilere teslim etti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...