Tgrt Haber
12 Eylül 2014 20:07

Başbakanlık'ta Kerry'nin korumaları ile kapı krizi çıktı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüştü.

Başbakanlık'ta Kerry'nin korumaları ile kapı krizi çıktı
başbakan, ahmet davutoğlu, korumalar, kapı, kapı krizi,

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Merkez Bina'da ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüştü. Aralarında Suudi Arabistan'ın da yer aldığı 10 Arap ülkesi, IŞİD'e karşı mücadele planı kapsamında ABD'yle birlikte hareket edeceklerini duyurmuş ve ortak bildiri açıklanmıştı. Türkiye, bu bildiriye imza atmamıştı. Bu kapsamda, Kerry'nin Davutoğlu ile yapacağı görüşmede bu konunun gündeme gelmesi bekleniyor. ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin Çankaya Köşkü'nden sonraki durağı Başbakanlık Merkez Bina oldu.
BAŞBAKANLIK KORUMALARI MÜDAHALE ETTİ
Burada Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek olan Kerry'nin ekibinde bulunanlar, Dışişleri Bakanı'nın girmesi gereken kapıyı kullanmak isteyince Başbakanlık Koruma polisleri müdahale etti. Ardından yetkililerin devreye girmesiyle, ABD heyetindekilerin kullanmaması gereken bu kapıdan geçişlerine izin verildi. Görüşme, bir saat 15 dakika sürdü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...