Tgrt Haber
05 May 2021 17:26

Başbuğ hakkında hapis istemi

Darbe iması nedeniyle dava açılan, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un 3 yıla kadar hapsi isteniyor.

Başbuğ hakkında hapis istemi
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ

Genelkurmay eski başkanı İlker Başbuğ hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma tamamlandı. Şüpheli olarak iddianamede yer alan Başbuğ ile AK Parti Rize İl Başkanlığı, AK Parti il ve ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu 166 kişi 'müşteki' olarak yer aldı.

İddianamede, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un 4 Ocak 2021'de Cumhuriyet Gazetesi'ne "Eğer Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir'de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi önlenebilirdi. Çünkü erken seçim kararı alınmış bir hükümete karşı bir askeri darbenin gerçekleştirilmesi açıkça milletin siyasi idaresine de vurulacak bir darbe olurdu" dediği anlatıldı.

3 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Başbuğ'un bu açıklamalarının "darbe" iması olduğu belirtilen iddianamade, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama' suçunu işlediği iddia edildi. Eski Genelkurnay başkanı Başbuğ'un 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasının istendiği iddianame kabul edildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...