Tgrt Haber
16 Aralık 2015 21:59

Başika saldırısının tanığı o anları anlattı

Musul'un Başika bölgesinde bulunan eğitim üssüne terör örgütü DAEŞ'in düzenlediği saldırıya kentin eski valisi Esil Nuceyfi tanıklık etti.

Başika saldırısının tanığı o anları anlattı
başika, tanık,

Nuceyfi, olayın ardından kendisine telefonla ulaşan AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Eski vali Nuceyfi, tanıklık ettiği anları şöyle anlattı:

3 SAAT BOYUNCA SÜRDÜ

"Saldırı anında bizzat kamptaydım. Başika'daki eğitim kampına DAEŞ havan topları ile yaklaşık 3 saat boyunca saldırdı. Saldırıda 3 Haşdi Vatani askeri hayatını kaybetti. Bu güçlerden 3 kişi de yaralandı. Aynı zamanda saldırının ilk anlarında 4 Türk askeri hafif şekilde yaralandı. Kampın bulunduğun bölgeye yaklaşık 130 havan topu isabet etti."

Saldırının kamp bölgesine oldukça yakın bir yerden düzenlendiğini belirten Nuceyfi, "DAEŞ'in saldırısı bir sürpriz değildi çünkü böyle bir saldırı yapacaklarını tahmin ediyorduk. Bizim, kampla ilgili güvenlik tedbirlerinin artırılması konusunda ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. Artık DAEŞ tehdidin ortadan kaldırılması için tüm çabaları sarf edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, DAEŞ ile Peşmerge güçlerinin karşılıklı çatışmaları esnasında, saat 15.10 sularında, örgütün Peşmerge tarafına attığı Katyuşa Çnra mermilerinin bir kısmının Türk askerlerinin de konuşlu bulunduğu Başika'daki üs bölgesine düştüğü ifade edilmişti. Açıklamada, tespit edilen örgüt hedeflerine obüsler ile misliyle karşılık verildiği kaydedilmişti.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin daha önce Türkiye ziyaretinde destek talep etmesi üzerine, Peşmerge ve yerel grupların eğitimi için bölgeye gönderilen Türk birliği 4 Aralık'ta nöbet değişimi gerçekleştirmiş ve 150 askerle birlikte yaklaşık 25 tank da bölgeye intikal etmişti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, askeri eğitmenlere yönelik tehditler konusunda istihbarat alındığını açıklamış, bu nedenle bir güç kaydırması yapıldığını bildirmişti. Ancak Irak hükümeti, egemenlik haklarının ihlal ediliği gerekçesiyle birliklerin geri çekilmesinde ısrarcı olmuştu. Türkiye bu gelişme karşısında askeri birliklerini yeniden tanzim etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...