Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Aralık 2013 13:16

Başkentte yılbaşı önlemleri

Ankara Valiliği, yeni yıla huzur ve güven içinde girilmesi için bazı önlemler aldı.

Başkentte yılbaşı önlemleri
ankara, Başkentte, yılbaşı önlemleri, yılbaşı önlem,

Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, kaymakamlıklar, Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Telekom Bölge Müdürlüğü ve BEDAŞ İl Müdürlüğüne gönderilen emirle, Ankara'da yeni yıla huzur ve güven içinde girilmesi için gerekli tedbirlerin alınması istendi. Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 30 Aralık 2013 Pazartesi gününden itibaren sorumluluk bölgeleri itibariyle, huzur planları uygulamaya koyacak ve emniyet tedbirlerini 02 Ocak 2014 Perşembe sabahına kadar aksatmadan sürdürecek. Havaalanı, gar ve otobüs terminallerinde yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi ve devlet karayolları üzerinde tertip edilecek trafik ekiplerinin sayıları artırılacak ve vatandaşların hizmetlerine hazır hale getirilecek.
155 Polis İmdat ve 156 Jandarma İmdat hatlarında görev yapan personel sayısı takviye edilecek ve bu telefonlara yapılacak müracaat veya ihbarlar titizlikle değerlendirilecek. Büyükşehir, ilçe ve belde belediye başkanlıklarınca özellikle alışveriş ve eğlence yerleri ile diğer umuma açık mahallerin denetimleri, zabıta ekiplerince etkin bir şekilde yapılacak. İtfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekipleri hazır hale getirilecek ve nöbetçi memurluklar vatandaş müracaatlarına açık tutulacak. Toplu taşıma araçlarının seferlerinin sürekliliğinin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler önceden planlanacak. Devlet Hastaneleri acil servisleri ile nöbetçi eczaneler, haberleşme ve elektrik hizmetleri için gerekli hazırlıklar ilgili birimlerin sorumlularınca önceden planlanacak ve acil müdahaleler için yeterli ekip ve teçhizatları hizmete hazır hale getirilecek. Kamu kurum ve kuruluşları görevlerini hizmet ve sorumluluk anlayışıyla yerine getirmek üzere tedbirlerini önceden planlayacaklar ve uygulamaya koyacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...