Tgrt Haber
11 Aralık 2014 08:03

Başkonsolosluk doğruladı, şehzadenin ailesine ulaşılamamış

Marsilya Başkonsolosu, manşete taşıdığımız 'Şehzadenin kemiklerine bile sahip çıkamadık' haberini doğruladı.

Başkonsolosluk doğruladı, şehzadenin ailesine ulaşılamamış
başkansolos, marsilya başkonsolosu,

Başkonsolos Deniz Barım, yaşanan olayla ilgili dönemin yazışmalarının tek tek incelendiğini belirterek, “Yazışmalarından, Orhan Efendi'nin kanuni varislerinin, şehzadenin Türkiye'ye defnedilmesi konusunda ülkemize başvurusu bulunmadığını anlıyoruz” dedi. Orhan Efendi'nin sade bir vatandaş olarak defnedildiğini bildiren Barım, “Nice'de bulunan Doğu Mezarlığı sorumlusu ve Nice Belediyesi yetkilileriyle temaslarımızdan, uygulama gereği, ölen bir kişinin kabrinin yakın ailesinin talebi olmadığı takdirde belli bir süre sonra, mezarlığın yerleştirme çalışmaları kapsamında yeniden düzenlendiği, zamanında aile üyelerine ulaşılamadığından mutad prosedürün uygulandığı öğrenilmiştir” ifadelerini kullandı.
Başkonsolosluk doğruladı, şehzadenin ailesine ulaşılamamış
200 AVRO İÇİN...
II. Abdülhamid Han'ın torunu Şehzade Mehmed Orhan Efendi'nin Fransa'da bulunan kabri 200 Avro yüzünden tahrip edilmiş, kemikleri de kimsesizler mezarlığına atılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...