Tgrt Haber
01 Ocak 2022 00:33

Batman'da emniyet güçlerine silahlı saldırı: 1 şehit, 1 yaralı

Batman'da hakkında hapis cezası bulunan bir hükümlüyü almaya giden emniyet güçlerine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu bir polis yaralanırken, kurşunların hedefi olan bir bekçi ise hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Batman'da emniyet güçlerine silahlı saldırı: 1 şehit, 1 yaralı
batman,şehit

Batman'dan akşam saatlerinde acı haber geldi. Hırsızlıktan aranan şüphelinin peşine düşen emniyet ekiplerine düzenlenen silahlı saldırıda bir bekçi şehit oldu.

ŞÜPHELİNİN KARDEŞİ ATEŞ AÇTI

İluh Mahallesi'nde hırsızlık suçundan aranan ve hakkında hapis cezası bulunan şüphelinin peşine düşen ekipler, şüphelinin kardeşi tarafından silahlı saldırıya uğradı. Emniyet ekibine ateş açılması sonucu bir polis ve bir bekçi yaralandı. Yaralanan bekçi Abdürrezzak Kanat, tedavi gördüğü Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Aslen Batmanlı olan 30 yaşındaki Kanat'ın evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Batman'da emniyet güçlerine silahlı saldırı: 1 şehit, 1 yaralı

SALDIRGAN YAKALANDI

Emniyet ekiplerine saldırdığı belirlenen ateş açtığı tespit edilen hırsızlık firarisinin kardeşi yaralı ele geçirildi. Kaçmaya çalışan hırsızlık firarisi ise polis ekiplerinin çalışması sonucu yakalandı.

Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı İluh Şehit Özkan Kocaer Polis Merkezi ekiplerinin, hırsızlık olayı şüphelilerini yakalamaya çalışırken, şüpheli H.A. ve kardeşi M.A'nın silahlı saldırısına uğradıkları belirtildi.

Açıklamada, "Çıkan çatışmada, çarşı ve mahalle bekçisi Abdürrezzak Kanat şehit olmuştur. Bir polis memurumuz yaralanmış, saldırıyı gerçekleştiren şüpheli şahıslar yaralı olarak ele geçirilmiştir. Şehidimize Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...