Tgrt Haber
20 Temmuz 2021 10:47

Baykar duyurdu: İnsanız savaş uçağından ilk görsel

Son dakika haberi: Geçtiğimiz günlerde bayramın birinci günü müjde vereceğini duyuran Baykar, Muharip İnsansız Uçak Sistemi projesinin görselini paylaştı.

Baykar duyurdu: İnsanız savaş uçağından ilk görsel
baykar,savaş uçağı

Son dakika haberi: Baykar, Muharip İnsansız Uçak Sistemi (MİUS) projesinin kavramsal tasarım görsellerini paylaştı.

Baykar'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Muharip İnsansız Uçak Sistemi (#MİUS) projemizin kavramsal tasarım görsellerini ilk kez paylaşıyoruz. Milletimize ve tüm İslam alemine sağlıklı ve mutlu bir #KurbanBayramı dileriz. #MilliTeknolojiHamlesi." ifadelerine yer verildi.

Baykar duyurdu: İnsanız savaş uçağından ilk görsel

İHA ve SİHA'ların üreticisi Baykar, sosyal medyadan "20 Temmuz'u bekleyin" şeklinde paylaşım yapmıştı. 

Dünyada büyük yankı uyandıran Türk SİHA’larının yapan Baykar’dan geçtiğimiz günlerde heyecanlandıran bir paylaşım geldi. Baykar Savunma, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Bayram hediyesi yükleniyor! 20 Temmuz’u bekleyin... Menzile varmak mı yola çıkmak mı?” denilmişti.

Söz konusu paylaşımda Muharip İnsansız Uçak Sistemi’nin (MİUS) bazı tasarım görüntülerine yer verilen videodaki uçak tek adet dikey stabilizatöre ve Hürjet benzeri bir dijital kamuflaja sahip.

Baykar’ın paylaşımını alıntılayan BAYKAR Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar da mesajında "Hayatta hangisi daha değerlidir diye sorsalar... Menzile varmak mı yola çıkmak mı? Yeni bir yola, yine ilk günkü heyecanla başlamak derim... Selçuk Bayraktar, önceki aylarda yaptığı açıklamada “Son dönemde Millî İnsansız Savaş Uçağı projemize de hız verdik. Hedefimiz, 2023’te bu platformumuzun prototipinin ilk uçuşunu gerçekleştirmek” demişti.

Selçuk Bayraktar'ın "İnsansız Savaş Uçağı projemize hız verdik" mesajını hatırlatan uzmanlar, videolu bu paylaşım için "Uçağın prototipi havalanmış olabilir" yorumunu yapmıştı.

İŞTE BAYKAR'IN PAYLAŞTIĞI GÖRSELLER

Baykar duyurdu: İnsanız savaş uçağından ilk görselBaykar duyurdu: İnsanız savaş uçağından ilk görselBaykar duyurdu: İnsanız savaş uçağından ilk görsel

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...