Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 May 2021 09:00

Bayramda nereler açık olacak?

Ramazan bayramını da korona kısıtlamaları altında geçireceğiz.. Peki bayramda nereler açık, nereler kapalı olacak? Temel ihtiyaçlar nasıl karşılanacak? Detaylar haberimizde

Bayramda nereler açık olacak?
ramazan bayramı,koronavirüs,sağlık,pandemi,tma kapanma,Bayramda nereler açık olacak?

Ramazan bayramına sayılı saatler kaldı. Ancak Türkiye bu bayramı da kısıtlamalar nedeniyle evlerinde geçirecek. Bu bayram da akıllardaki en büyük soru nerelerin açık olacağı...

Bayramda sadece İçişleri Bakanlığı’nın tam kapanma genelgesinde belirtilen yerler, belirtilen saat aralıklarında açık olacak.

Buna göre, kısıtlamanın uygulandığı bu dönemde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar, 10.00-17.00 saatlerinde hizmet verebilecek.

Ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bunların sadece ekmek satan bayileri için ise saat sınırlaması bulunmuyor.

Arife günü ile Ramazan Bayramı’nın idrak edileceği 13, 14 ve 15 Mayıs’ta bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcıların çalışma şekillerinde de bir değişiklik yapılmayacak.

Vatandaşlar, temel gıda ihtiyaçlarını karşılamak üzere bu iş yerlerinden ikametlerine en yakın olanlara araç kullanmamak şartıyla gidip gelebilecek.

Bakkal, market, fırın, kuruyemişçi ve tatlıcı gibi iş yerleri, aynı saatler arasında siparişlerini adreslere paket servis şeklinde de ulaştırabilecek.

Yeme-içme yerleri ile çevrim içi yemek sipariş firmalarının çalışma saatinde de 13 Mayıs Perşembe günü itibarıyla değişikliğe gidilecek. Lokanta ve kafeler Ramazan Bayramı’nın birinci gününe kadar 24 saat esasına göre paket servis şeklinde hizmet verebilecek.

Yeme-içme yerleri ile firmalar, ramazanın sona ermesiyle saat sadece 01.00'e kadar paket servis yapabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...