Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Haziran 2022 13:01 - Güncelleme : 11 Haziran 2022 13:12

Belediye başkanının restorasyon paylaşımına büyük tepki! ‘Neydi, ne oldu’ yorumuna ‘dalga mı geçiyorsunuz’ cevabı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün Datça’da restorasyonu tamamlanan bir caminden paylaştığı fotoğraflar sosyal medyanın gündemine oturdu. ‘Tarihi eser katliamı’ yorumları yapılan restorasyon, siyasi isimlerin yanı sıra ünlülerden de tepki geldi.

Belediye başkanının restorasyon paylaşımına büyük tepki! ‘Neydi, ne oldu’ yorumuna ‘dalga mı geçiyorsunuz’ cevabı
muğla,restorasyon

Muğla Datça’da bulunan tarihi Çeşmeköy Camii’nin bir süredir devam eden restorasyon çalışmaları tamamlandı. Caminin restorasyondan önceki ve sonraki hallerinin fotoğraflarının yer aldığı bir paylaşım yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, büyük tepki topladı. ‘Neydi, ne oldu?’ notuyla yaptığı paylaşıma sayısız 'dalga mı geçiyorsunuz?' yorumu gelen Gürün’e, tarihi dokusunu neredeyse tamamen kaybeden caminin bu görüntüsü için eleştiri yağdı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Osman Gürün, Datça'daki tarihi Çeşmeköy Camii’nin restorasyon çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, restorasyon işleminin öncesi-sonrası fotoğraflarını paylaştı. ‘Neydi, ne oldu’ notuyla yaptığı paylaşıma büyük tepkiler alan Gürün’e sosyal medya kullanıcıları ve siyasi isimlerin yanı sıra ünlüler de tepki gösterdi.

Gürün paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Neydi? / Ne Oldu? Datça-Cumalı Mahallesi Çeşmeköy Mevkii’nde bulunan tarihi Çeşmeköy Camii’nin restorasyon çalışmalarını tamamladık. Kültürel mirasımızı koruyup, gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz."

https://twitter.com/osmangurun/status/1535220985049366528

BİR ELEŞTİRİ DE ÜMİT ÖZDAĞ'DAN

Yapılan restorasyon çalışması, tarihin korunmaması yönünde çok sayıda eleştiri alırken bu eleştirilerden birisi de Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan geldi. Özdağ paylaşımında “Osman başkan, tarihi eseri restore etmemişsiniz. Açıkça katletmişsiniz. Böyle restorasyon olur mu? Tarihi eser tahribatından yargılanırsınız.” İfadelerine yer verdi. Öte yandan Gürün’e ünlüler de tepki göstererek restorasyon çalışmasına tepki gösterdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...