Tgrt Haber
07 Şubat 2019 11:45

Berat Albayrak : Belediyeler sebze meyve satışına başlayacak

İSTANBUL'da ihracatçılar çalıştayında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Fırsatçılıkla hareket eden birilerine izin vermeyeceğiz. Belediyeler sebze meyve satışına haftaya başlayacak.' dedi.

Berat Albayrak : Belediyeler sebze meyve satışına başlayacak
berat albayrak,ekonomi,hazine ve maliye bakanlığı

Ocak 2019 enflasyonunu zıplatan sebze fiyatlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan bugün çok önemli açıklamalar geldi.  İstanbul'da ihracatçılar çalıştayında konuşan Bakan Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu 'halk sebze' konusunda haftaya çok önemli gelişmeler olacağını duyurdu.

Bakan Albayrak, "Fırsatçılıkla hareket eden birilerine izin vermeyeceğiz. Belediyeler sebze meyve satışına haftaya başlayacak. Önümüzdeki haftaya görmeye başlayacağız. 82 milyonun cebine el uzatılıyorsa müdahale ederiz" dedi. 

Gıda için önemli adımlar atılacak

Enflasyonla mücadelede gıda dışında başarılı olduklarını belirten Albayrak şu bilgileri verdi:
-"Yıl sonu için 20,3 ile hedeflerimiz altına getirdiğimiz bir rakamla 2019'a umutlu bir giriş yaptık. Atılan adımlar sonuç veriyor. Gıda fiyatları alanında güçlü adımlar atacağız. Borçlanma seviyesini aşağı çekmek için önemli adımlar attık. Türkiye'nin risk primini düşürdük. Faizleri düşürdük bu rakamlarda geçtiğimiz yılın mayıs, haziran ayını yakaladık. Türkiye, dış borçlanmada alternatif pazarlara yöneliyor.

Haftaya belediyeler sebze satacak

-Kış aylarında ihracatçımız sivri biber mi konuşacak? Kimse kusura bakmasın. Gerek ticaret gerek tarım bakanımızla en ağır adımlar atılacak. Hiçbir şey çözümsüz değil. Belediyeler sebze meyve satışına haftaya başlayacak."

Seracılık paketi geliyor

-''Seracılıkla ilgili yarın bir anons yapacağız. Yarın Ziraat Bankası seracılıkla ilgili bir paket açıklayacak. Antalya'da 50 bin dönümde 2 bin dönüm fırtınadan etkilenmiş birileri kıyameti kopartıyor. Düşük faizli bu dönüşümü ortaya koyacağız. Jeotermal bölgelerde seracılık altyapısı oluşturacak. Kamu olarak da seracılık içinde yer alacağız. Gıda enflasyonunu ülke gündeminden çıkaracağız."

OCAK'TA REKOR KIRILDI

Pazar ve marketlerde sebze fiyatlarında fahiş artışlar yaşandı. Ocak enflasyonunu da patlatan bu oldu. Biber yüzde 87 fiyat artışıyla herkesi şoke etti. Fiyatı en çok artan ürünlerden biri patlıcan olurken, diğeri de mevsimi olan ıspanaktı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...