Tgrt Haber
11 Mart 2014 16:20

Berkin Elvan'ın cenazesi Okmeydanı'na getirildi

Gezi olaylarında ağır yaralanan ve dün hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Okmeydanı Cemevi’ne getirildi.

Berkin Elvan'ın cenazesi Okmeydanı'na getirildi
Berkin elvan, cenaze, okmeydanı cemevi, hüseyin aygün,

Tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybeden BerkinElvan'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’na getirilmişti. Cenaze otopsinin ardından kalabalık bir grup tarafından alınarak Okmeydanı Cemeevi’ne götürüldü. Burada cenaze aracını yüzlerce kişi karşıladı. Tabutu omuzlarına alan kalabalık uzun süre tabutu taşıdı. Gruptan bazılarının havai fişek attığı görüldü. 
Berkin'in annesini Ali İsmail'in annesi teselli etmeye çalıştı
Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesinden sonra cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürülürken annesi, aile yakınları ve vatandaşlar Okmeydanı Cemevi'nde toplandı. Eskişehir'de polis şiddetiyle hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Berkin'in annesini teselli etmeye çalıştı. Berkin'in ölüm haberini alan Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi ve annesi de Hatay’dan İstanbul’a yola çıktı. Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz öğleden sonra Okmeydanı'na geldi. İki anne acıyla kucaklaştı. Gezi Parkı gösterileri sırasında hayatını kaybedenlerden Mehmet Ayvalıtaş’ın Ağabeyi Muharrem, Ankara ’da hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün Ağabeyi Mustafa ve Gülsuyu’nda çeteler tarafından öldürülen Hasan Ferit Gedik’in ailesi, taziye de destek için cemevine geldi. Cemevine gelenler arasında bulunan Gülsuyu’nda çetelerin öldürdüğü Hasan Ferit Gedik’in dedesi de fenalaştı. Gedik’in dedesi hastaneye kaldırıldı. Bu arada BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ve müzisyen Ferhat Tunç de gelenler arasında yer aldı. Öte yandan Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy ve TKP yöneticileriyle Tiyatrocu Orhan Aydın da burada bekleyişini sürdürüyor. Cemevinde yaklaşık 500 kişi bulunuyor ve bu sayı giderek artıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...