Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Mart 2014 16:16

Berkin Elvan'ın ölümünde yeni fotoğraf

Gezi protestoları sırasında polisin attığı gaz fişeği ile vurulan Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili soruşturmanın seyrini etkileyecek bir fotoğraf ortaya çıktı.

Berkin Elvan'ın ölümünde yeni fotoğraf
gezi protestoları, berkin elvan, polisler, yeni delil, fotoğraf,

Elvan'ın vurulmasından 4 dakika önce çekilen fotoğrafta o noktada görev yapan çevikkuvvet timi toplu halde görünüyor. Gezi Parkı protestoları sırasında evinden ekmek almak için çıkan Berkin Elvan, gaz fişeği kapsülüyle başından vuruldu. Elvan, 269 gün süren komanın ardından hayatını kaybetti. Çok sayıda polis sorgulandı, ancak avukat Karatana'ya göre ifadeleri alınan polisler, olaydaki silahı kullananlar değil... Avukat Karatana, "Gönderdikleri bu isimlerin tamamı alakasız, başka yerlerde görev yapanlar var. ya da gelenler arasında kalkancılar var, gaz bombası kullanmadığını söyleyenler var. Bizim isimlerini tespit ettiğimiz 8 polisten hiçbiri bugüne kadar 21 polis arasında değil" diye konuştu.
Elvan ailesinin avukatları şimdi, Berkin'in vurulduğu noktada görev yapan polislerin cep telefonu kayıtlarını isteyerek soruşturmada yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Avukat Karatana, "Bu tespit ettiğimiz 8 polis açısından bir imkan daha var. Bunların HTS raporlarını isteyeceğiz. O gün o saatte nerede olduklarını ortaya çıkarmak mümkün olacak. Fotoğraftaki polisler bir 5 dakika sonra aşağıya inen polisler onlar inmediyse de hangi grubun o gün orada görev yaptığını ve o gruptan kimin gaz bombası kullanıp kimin o şekilde ölüme sebebiyet verecek şekilde gaz bombası kullanılması talimatı verdiğini öğrenmiş olacağız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...