Tgrt Haber
24 May 2022 10:07 - Güncelleme : 24 May 2022 10:20

Beyazıt’ta 7 kişinin yaralandığı silahlı çatışmada ‘sudan’ sebep! Altından 10 aylık husumet çıktı

İstanbul Beyazıt’ta 1’i polis 7 kişinin yaralandığı silahlı çatışmanın görüntüleri kan dondurdu. Polisin silahını alarak rastgele ateş açan esnaf ile diğer grup arasında husumet bulunduğu ortaya çıkarken Valilik açıklamasında iki esnaf arasındaki husumete dayalı çatışma yaşandığı belirtilmişti. Esnaflar arasındaki husumetin nedeni bugün belli oldu.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: SABAH
beyazıt,çatışma,esnaf,fatih

Beyazıt’ta, tarihi Kapalıçarşı’nın yanındaki caddede iş yerleri bulunan iki esnaf arasında, 10 ay önce yaşanan bir husumet nedeniyle dün silahlı çatışma çıktı. 1’i polis 7 kişinin yaralandığı çatışmanın sebebinin ise esnafların 10 ay önce ‘tükürük’ nedeniyle ettikleri kavga olduğu öğrenildi.

ALTINDAN 10 AYLIK KİN ÇIKTI

İstanbul Fatih'teki Beyazıt Çadırcılar Sokak'ta iki grup arasında saat 10.30 sıralarında çıkan silahlı kavgada müdahale etmek isteyen bir sivil polis yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken özel harekat polisleri de bölgede güvenlik önlemi aldı. Biri polis 5 kişinin yaralandığı çatışmanın ardından gözaltı sayıları artmaya devam ederken İstanbul Valiliği'nin 'husumet' olarak açıkladığı çatışmanın nedeni ortaya çıktı. Dün korkunç görüntülere sahne olan Beyazıt'taki çatışmanın altından 10 aylık bir kin çıktı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Yaşanan tartışmaya ilişkin İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "Bugün saat 10.30 sıralarında Fatih İlçemiz, Beyazıt Mahallesi Çadırcılar Caddesinde, aralarında daha önceden husumet bulunan iki grup arasında çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüşmüştür. Olaya müdahale eden 1 polis memuru ve olaya karışan 5 kişi ile çevredeki 1 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerimizce çevredeki hastanelere sevk edilmiştir. Güvenlik güçlerimizce olaya karışan 27 şahıs gözaltına alınmış, 2 tabanca ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

VURULAN POLİSİN SAĞLIK DURUMU

Silahlı çatışmada saldırganların pompalı tüfeğinden çıkan saçmalarla kafasından ve vücudunun çeşitli yerlerinden vurulan polis memuru Gökhan A.'nın hayati tehlikesinin olmadığı ve kaldırıldığı Samatya İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Yapılan incelemede, Polat Ö., Ayhan Ö., Mahmut K. ve Remzi K.'nin daha önceden aralarında husumet olduğu öğrenildi. Özel harekat polisleri de güvenlik önlemi alırken biri polis 7 yaralı hastaneye kaldırıldı.

27 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Gözaltına alınan 27 şüpheli ise Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine getirildi. Olay yerinde geniş güvenlik önlemi alan polis, Polat Öztürk, Ozan B., Yunus Ok., Hacı O., Muzaffer B., Ali Can Ç., Kerim Ö., Eyüp Can A., Eyüp Can., Burak E., Servet E., Ömer A., Serhat S., Gürsel K., Cumali O., Orhan K., Ali E., Doğan K., Salih A., Kaan K.'yı gözaltına aldı.

'TEZGAH ÖNÜNE TÜKÜRME KAVGASI'

Çatışmaya uzanan husumet, iddiaya göre 10 ay önce başladı. Polat Ö. ve Ayhan Ö. ile Mahmut K. ve Remzi K. arasında tezgâh önüne tükürme nedeniyle tartışma çıktı, biri ağır iki kişi silahla vurularak yaralandı. 10 aylık kin, dün tekrar alevlendi.

Gruplar arasında dün sabah saat 10.00 sıralarında tartışma çıktı. Silahlar çekildi, kurşunlar havada uçuştu. Olaya müdahale eden 17 yıllık polis memuru Gökhan K. ile 5 şüpheli ve bir vatandaş yaralandı.

POLİSİN BELİNDEN SİLAHI ALIP ÇATIŞTI

Olay sırasında bir kişinin, polisin belinden silahı alıp ateş açtığı öğrenildi. Özel Harekât polisleri, çatışmanın ardından çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Polis ekipleri olayla ilgili 27 şüpheliyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin üzerinde 2 tabanca ele geçirilirken soruşturmanın devam ettiği olayda gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.

Kaynak: SABAH
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...