Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 May 2017 14:17

Beykoz'da operasyon! Ünlü mafya lideri gözaltında

Suç örgütü lideri Sedat Şahin’in bu sabah Beykoz’da gözaltına alındığı öğrenildi. Sedat Şahin’i, Organize Şube Müdürlüğü ekipleri gözaltına aldı.

Beykoz'da operasyon! Ünlü mafya lideri gözaltında
beykoz, mafya lideri, Sedat Şahin,

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 'Sarallar' ve 'Şahinler' olarak bilinen suç örgütü üyelerine yönelik bir süredir operasyon yapıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da Şahinler ve Sarallar olarak kamuoyunda anılan suç örgütleri hakkında hakkındaki soruşturma yapıp iddianame hazırlamıştı. 

Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 122 sayfalık iddianamede iki örgüte mensup 74 şüpheli yargılanıyor. İddianamede, Şahinler ile Sarallar isimli iki mafya grubunun birbirine saldırı hazırlığında olduğu bilgisi üzerine soruşturmaya başlandığı anlatıldı. İddianamede Şahinler ve Sarallar olarak bilinen organize suç örgütleri arasındaki husumet ve kanlı hesaplaşmaların geçmişi anlatılırken, 19 Mayıs günü, Sedat Şahin'in villasında öldürülmeye teşebbüs edilmesi ve saldırıda Şahin'in kayınvalidesi Gülçin E.'nin vurulmasıyla, iki grup arasındaki husumetin tetiklendiği kaydedildi.

İddianamede, 74 şüphelinin, "Suç işlemek amacıyla silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek," "Suç işlemek amacıyla kurulan silahlı suç örgütüne üye olmak," "Kasten adam öldürme," "Kasten adam öldürmeye teşebbüs," "Yağma," "Yağma amaçlı tehdit," "Tasarlayarak kasten adam öldürmeye azmettirmek," "Kasten yaralama" ve "Ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından cezalandırılması talep edildi.

Sedat Şahin bu iddianame çerçevesinde aranıyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...