Tgrt Haber
09 Mart 2017 12:24

Biber görünümlü limon şaşırtıyor

Mersinli Çiftçinin Ağaçta Bulduğu Biber Görünümlü Limon Herkesi Şaşırttı

Biber görünümlü limon şaşırtıyor
limon, biber, mersin

Mersinli çiftçi Erhan Nizamoğlu'nun limon bahçesindeki ağaçta bulduğu 'biber görünümlü limon' herkesi şaşkına çevirdi. Nizamoğlu, ağaçtan aldığı 'biber görünümlü limon'u ziraat mühendisine götürdü.

İLK BAKIŞTA BİBER SANDI

Silifke'de yaşayan ve çiftçilik yapan Erhan Nizamoğlu, limon bahçesinde limon toplarken ağaçtaki limonların yanında biber gördü. Bir süre şaşkınlıkla ağaçtan kopardığı biber görünümlü limonu alarak evine geldi.

LİMONU AİLESİNE VE KOMŞUSUNA GÖSTERDİ

Burada biber görünümlü limonu, ailesine ve komşularına gösterdi. Limonu gören herkes çok şaşırdı. Daha sonra, limonun biber mi, yoksa limon mu olduğuna kendisi de inanamadığı için, ziraat mühendisine gösterdi.

Biber görünümlü limon şaşırtıyor

''TADINA BAKTIK, BİBER GÖRÜNÜMLÜ LİMON''

Erhan Nizamoğlu, bahçeye limon toplamaya gittiğini belirterek, "Limon toplarken ağaçta biber olduğunu fark ettim. Biraz inceledikten sonra biber görünümlü limon olduğunu fark ettim. Şaşırdım. Tadına baktık biber görünümlü limon, Allah'ın hikmeti işte." dedi.

''ENDER RASTLANAN BİR DURUM''

Ziraat Mühendisi Durmuş Belen ise ağaçta yaptığı incelemede, şekil bozukluğunun yerli limon cinsinde ender rastlanan bir durum olduğunu, zaman zaman tozlaşmanın yetersiz olduğu meyvelerde bu tür şekil bozukluklarının ortaya çıkabildiğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...