Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 May 2022 10:35 - Güncelleme : 30 May 2022 10:42

18 yıllık cinayetteki vahşet adli tıp raporunda: Bıçakladılar, boğdular, cesedini parça parça gömdüler

Elazığ’da 18 yıl önce hakkında kayıp ihbarı verilen Ruhi Canpolat cinayetinde adli tıp raporundaki detaylar kan dondurdu. Bulunan kemikler arasında ayakların olmadığı tespit edilirken sanıklardan maktulün eşi, arkadaşı ve arkadaşının abisinin Canpolat’ı önce bıçakladığı, sonra boğduğu, öldürdükten sonra cesedi parçalara ayırarak gömdüğü ortaya çıktı.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
18 yıllık cinayetteki vahşet adli tıp raporunda: Bıçakladılar, boğdular, cesedini parça parça gömdüler
elazığ,kayıp,cinayet

Elazığ’da hakkında kayıp ilanı verilen Ruhi Canpolat’ın en yakınları tarafından öldürüldüğü 18 yıl sonra ortaya çıkmış, dehşete düşüren olay çarpık ilişkiler skandalını da ortaya çıkarmıştı. Canpolat’ın eşi Azime Ş. İle yeni eşi ve Canpolat’ın eski arkadaşı Temur Ş.’nin yanı sıra Temur Ş.’nin abisi Cevdet Ş.’nin de şüpheli olarak görüldüğü olayda, mahkemedeki ifadeler herkesin kanını dondurmuştu.

18 YIL SONRA ORTAYA ÇIKTI

21 Mayıs 2003’te Ruhi Canpolat hakkında kayıp başvurusunda bulunulmuş fakat şahsın uzun süre bulunamamasının üzerine Elazığ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, dosyayı 2 Şubat 2021’de yeniden açmıştı. Cinayet Büro Amirliği ekiplerince 10 ay süren titiz çalışmalar sonucunda olaya ilişkin 2’si kadın 9 şüpheli tespit edildi.

18 yıllık cinayetteki vahşet adli tıp raporunda: Bıçakladılar, boğdular, cesedini parça parça gömdüler

Ekipler, 4 Kasım 2021’de 7 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyerek, zanlıları yakalayıp gözaltına aldı. Elazığ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinde alınan ifadeler sırasında, 38 yaşındaki kayıp şahıs Ruhi Canpolat’ın öldürdüğü ortaya çıktı. Olayın ardından yakalanarak gözaltına alınan şüpheliler, tutuklanıp cezaevine gönderildikten sonra dosyanın ilk duruşması da geçtiğimiz günlerde görülmüştü.

MAHKEMEDE BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Mahkemedeki ifadelerinde Azime Ş.’nin Canpolat ile evliyken Temur Ş. İle ilişki yaşadığı, Canpolat’ın ölümünden sonra Temur Ş. İle elendiği ve bu evliliğin ardından ise Temur Ş.’nin abisi Cevdet Ş. İle ilişki yaşadığı öne sürülürken tutuklu sanıklar, haklarındaki iddiaları kabul etmeyerek birbirini suçlamıştı. Azime Ş., Canpolat’ın evliyken kendisini 2 arkadaşına sattığını ve sırasıyla bu kişilerin tecavüzüne uğradığını da öne sürmüştü.

18 yıllık cinayetteki vahşet adli tıp raporunda: Bıçakladılar, boğdular, cesedini parça parça gömdüler

PARÇA PARÇA KESİP GÖMMÜŞLER

Tüm bu skandalların ardından Ruhi Canpolat’ın öldürülmesine ilişkin adli tıp raporu ortaya çıktı. Olayda maktul Canpolat’ın önce bıçaklandığı ardından parçalara ayrılarak gömüldüğü ifade edildi. Sanıkların ifadeleri doğrultusunda polis ekiplerince yapılan kazıda Ruhi Canpolat’ın kemiklerine ulaşılırken kemikler arasında ayak bilekleri ile ayaklarının olmadığı ortaya çıktı. Raporda Canpolat’ın önce bıçak darbeleriyle vurulduğu ardından vücudunun parça parça kesilip toprağa gömüldüğü de kaydedildi.

Ruhi Canpolat’ın iki oğlunun avukatı Aziz Dinç de sanık Azime Ş.’nin kendisine tecavüz edildiği ifadelerinin somut delile desteklenmediğini ve bu konuda yargılamanın hala devam ettiğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...