Tgrt Haber
28 May 2021 12:05

Biden yönetiminden Ankara’ya ilk ziyaret

ABD Başkanı Biden yönetiminden Ankara’ya ilk ziyaret gerçekleşti. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman "Ankara’da Afganistan, Suriye ve bölgesel sorunlar hakkında verimli bir görüşme yaptık" dedi.

Biden yönetiminden Ankara’ya ilk ziyaret
joe biden,,ABD,,Türkiye,

ABD Başkanı Biden yönetiminden Ankara'ya ilk ziyaret gerçekleşti.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, ilk ziyarete ilişkin değerlendirmede bulundu.

Ankara’da mevkidaşı Sedat Önal ile görüşen Sherman, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Afganistan, Suriye ve bölgesel sorunlar hakkında verimli bir görüşme yaptık ifadelerini kullandı.

Sherman paylaşımda ayrıca şu ifadelere yer verdi.

“Türkiye’nin 4 milyondan fazla mülteciye verdiği sürekli desteği takdir ediyoruz. Ayrıca insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün önemini tartıştık”

DIŞİŞLERİ'NDEN GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı tarafından da görüşmeye ilişkin paylaşım yapıldı. Açıklamada, Bakan Yardımcımız Büyükelçi Sedat Önal ile ABD'li muhatabı Wendy Sherman başkanlığında dün yapılan siyasi istişarelerin olumlu olduğu vurgusu yapıldı.

Paylaşımda ayrıca bölgesel konularda görüş alışverişi yapıldığı, terörizmle mücadelenin önemi vurgulanmıştır ifadelerine de yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...