Tgrt Haber
18 Haziran 2021 07:02

Biden'ın danışmanı Sullivan: S-400'ler konusunda görüşmeler sürecek

ABD’den Cumhurbaşkanı Erdoğan - Biden zirvesine ilişkin yeni açıklama geldi. Joe Biden’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, "İki ülke S-400'ler konusunda görüşmeye devam edecek" dedi.

Biden'ın danışmanı Sullivan: S-400'ler konusunda görüşmeler sürecek
erdoğan,türkiye,biden,S400,kabil,abd

Tarihi NATO zirvesini değerlendiren Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, S-400’ler ve Kabil konularıyla ilgili ayrıntıları paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Haziran’da Brüksel’deki NATO zirvesinde ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmüştü. Biden'ın Ulusal Güvenlik danışmanı Jake Sullivan toplantıyı değerlendirdi. S-400’lerle ilgili konuşan ve iki liderin uzun süredir devam eden soruna bir çözüm bulamadığını belirten Sullivan, “İki ülke S-400’ler konusunda görüşmeye devam edecek” dedi.

Sullivan tarafların Türkiye’nin kabil havalimanını koruması için anlaştığını aktardı. Biden'ın bu konuda çalışmayı kabul ettiğini dile getiren Sullivan "Ankara’ya gereken destek verilecek" ifadelerini kullandı.

Ayrıca güvenliğin sağlanmasında izlenecek yol haritasının belirleme çalışmalarının sürdüğünü de kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...