Tgrt Haber
13 Temmuz 2021 23:35

Son dakika: Biden, eski Senatör Jeff Flake'i Türkiye Büyükelçisi olarak aday gösterdi

Son dakika haberi: ABD Başkanı Joe Biden, eski Senatör Jeff Flake'i Türkiye Büyükelçisi olarak aday gösterdi.

Son dakika: Biden, eski Senatör Jeff Flake'i Türkiye Büyükelçisi olarak aday gösterdi
ABD,Türkiye,Son dakika,Türkiye Büyükelçisi

ABD Başkanı Joe Biden Türkiye ile ikili ilişkileri yakından ilgilendirecek karar verdi. Biden eski Arizona senatörü Jeff Flake'i Türkiye Büyükelçisi olarak aday gösterdi. Flake, senato tarafından onaylanırsa ABD'nin Türkiye Büyükelçisi olacak.

Biden'ın aday gösterdiği Flake ilk açıklamasında, "Senato tarafından onaylanırsa, ABD çıkarlarını yurt dışında temsil eden güçlü, deneyimli ve kabiliyetli bir ekibe katılmaktan ötürü memnuniyet duyarım" ifadelerini kullandı.

"BU ORTAKLIĞI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM"

Jeff Flake, açıklamasına şöyle devam etti: Hem ABD Temsilciler Meclisi hem Senatosu'nda hizmet ettikten sonra Kongre'nin ABD dış politikasında oynadığı rolü anlıyorum ve takdir ediyorum, bu ortaklığı dört gözle bekliyorum."

ESKİ ARİZONA SENATÖRÜ JEFF FLAKE KİMDİR?

Arizona, Snowflake'de doğan Flake, Brigham Young Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler alanında lisans derecesini ve daha sonra siyaset bilimi alanında yüksek lisans derecesini tamamladı.

1980'lerin başında, Güney Afrika'daki İsa Mesih'in Son Zaman Azizler Kilisesi için misyoner oldu. Amerika Birleşik Devletleri'ne döndükten sonra, Goldwater Enstitüsü'nün İcra Direktörü olarak görev yaptı. 2001-2013 yılları arasında Temsilciler Meclisi üyesi oldu.

Son dakika: Biden, eski Senatör Jeff Flake'i Türkiye Büyükelçisi olarak aday gösterdi

Flake, görevdeki Jon Kyl'in emekli olduğunu açıklamasının ardından 2012 Senato seçimleri için aday oldu. Genel seçimlerde Demokrat aday ve eski ABD Cerrahı Richard Carmona'yı yendi. Flake, 2013'te bir göçmenlik reformu yasasını Senato'dan geçiren iki partili "Sekizli Çete" ABD senatörlerinden biriydi.

Başkan Donald Trump'ı açıkça eleştirmesiyle bilinir, ancak genellikle Trump'ın pozisyonlarına uygun olarak oy kullanmıştır. Flake'in Senato'daki görevi 2019 yılında sona ermiştir

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...