Tgrt Haber
11 Nisan 2017 17:07

Bilal Erdoğan: 21. yüzyılda halkın dediği olacak

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, "21. yüzyılda artık Türkiye'de darbeciler, bürokrasi, başka vesayet odakları değil, halkın dediği olacak." dedi.

Bilal Erdoğan: 21. yüzyılda halkın dediği olacak
Bilal Erdoğan

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, TÜGVA Fatih ilçe temsilcilik binasının açılışında yaptığı konuşmada, medeniyetin ve tarihin özeti olan Fatih gibi güzel bir yerde, böyle güzel bir tarihi eserin ihyasında buluşmanın çok anlamlı olduğunu dile getirdi.

Hassas bir dönemde olunduğunu dile getiren Erdoğan, "Çok stratejik önemli bir dönemeç noktasının hemen önündeyiz. 16 Nisan'da pazar günü halk oylaması olacak. Bu halk oylamasında da 21. yüzyılın Türkiye'si, ne kadar iddialı, ne kadar güçlü, ne kadar istikrarlı olacak, bununla ilgili önemli bir karar vereceğiz. Gençlerimize 21. yüzyılda olduğu gibi koalisyonlar, ekonomik krizler, darbeler mi hediye edeceğiz. Yoksa gençlerimize doğrudan millet iradesine dayanan bir yönetim anlayışı, koalisyonsuz, darbesiz bir 21. yüzyıl mı emanet edeceğiz, bunun kararını vereceğiz." dedi.

Türkiye'de anayasaları sadece darbecilerin yaptığını, milletin seçtiği meclis anayasa yapmaya kalkınca "olmaz" dendiğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Artık bu millet, darbeci zihniyetin prangalarından kurtulmak için anayasadaki yönetim sistemiyle ilgili hükümlerde bir değişiklik yapma gücünü, 15 Temmuz'un ertesinde bulmuştur. '15 Temmuz'da biz darbeci zihniyeti yendiysek, anayasada da bu zihniyeti yenme vakti geldi' demiştir. Büyük resim itibariyle yapılmak istenen, eski sistemde halkın iradesi ile yönetim arasına giren koalisyon, bürokratik vesayet, medya ve sermaye sahipleri, darbeciler gibi parazitleri olabildiğince tasfiye etmek ve halkın iradesini doğrudan yönetimde tecelli ettirmek. Herhangi bir kriz olduğunda, herhangi bir anlaşmazlık durumunda, yegane arabuluculuk mercii olarak halkı gören bir anlayış, 16 Nisan'da evetle birlikte inşallah tesis edilecek. Böylesine önemli bir değişikliğin sonuçlarını görmek, alışmamız belki biraz zaman alacak ancak, halkın dediği olmuş olacak. Yani 21. yüzyılda artık Türkiye'de darbeciler, bürokrasi, başka vesayet odakları değil, halkın dediği olacak."

Dünyanın çalkantılı bir döneme girdiğini, Türkiye'de herhangi bir liderlik zaafını, herhangi bir siyasi kriz sıkıntısını gelecek dönemde çekmemenin çok önemli olduğunu belirten Erdoğan, "Bakın Ortadoğu, Afrika, Avrupa, Asya... Hepsinde şu anda ciddi liderlik sıkıntıları, siyasi istikrarsızlık belirtileri mevcut. Böyle bir dönemde Türkiye, bütün bunların ortasında bir istikrar adası olabilsin, Tayyip Erdoğan'dan sonra da olabilsin diye 16 Nisan'da inşallah evet dememiz lazım. Hep birlikte bu ülkenin düşmanlarına çok güçlü bir mesaj göndermemiz lazım. 15 Temmuz şaka değildi, siz bizi kurcalarsanız, biz sizin peşinizden geliriz dememiz lazım." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...