Tgrt Haber
28 May 2014 17:26

Bilal Erdoğan, 'ya hak' diyerek ok attı

Okçular Vakfı tarafında ikincisi düzenlenen Fetih Kupası Müsabakaları’na katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, ‘ya hak’ diyerek ok attı.

Bilal Erdoğan, 'ya hak' diyerek ok attı
bilal erdoğan,ok,okçular vakfı,fetih kupası

Okçular Vakfı tarafında ikincisi düzenlenen Fetih Kupası Müsabakaları Okmeydanı Okçular Teknesi’nde gerçekleştirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın müsabakalara katılması üzerine polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Müsabakalara Okçular Vakfı Kurucu Mütevelli Heyet Üyesi olan Bilal Erdoğan’ın yanı sıra, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haydar Ali Yılmaz da katıldı.

Müsabakada konuşma yapan Haydar Ali Yılmaz, okçuluğu gelecek nesillere taşımak için okçuluk sporu eğitimini yaygınlaştırmak istediklerini belirterek, “Çocuklarımızın sağlıklı gelişmesini sağlamak amacıyla ata sporumuzun eğitimini yaygınlaştırmak istiyoruz. 1 yıl önce hizmete açtığımız tesisimizde bu güne kadar 1820 okçu yetiştirdik. Bizler Okmeydanı’nın okçularla ok ve yayla kardeşlikle, birlik ve beraberlikle anılmasını istiyoruz. Okmeydanı fethin doğum yeridir” dedi.
‘YA HAK’ DEDİ ATIŞINI YAPTI
Bilal Erdoğan, basın mensuplarının ‘ok atıyor musunuz’ diye sormasıyla, “Yarışlara katılmıyoruz ama elbette buranın açılmasıyla zaman zaman atış yaparak hocalardan faydalanıyoruz. Ok en büyük geleneksel atış sporudur” diye konuştu.Basın mensuplarına ok ile poz veren Erdoğan, yoğun ilgiden dolayı uzun süre atış yapamadı. Hedef tahtasının güvenli bir yere çekilmesiyle Bilal Erdoğan ‘ya hak’ diyerek iki el atış yaptı.“Burası Fatih Sultan Mehmet Han’ın vakfı” diyen Erdoğan, “Bu toprakların manevi değeri, önemi var. Okçuluk bizim ata sporumuz olmasına rağmen bu gün Türkiye’de az sporcumuz var. Bu sporun hak ettiği yeri bulması için buranın iyi hizmet edeceğini düşünüyorum. Bunun için sizinde burayı ve okçuluğu iyi tanıtmanızı, gündeminize almanızı biliyorum” şeklinde konuştu.Bilal Erdoğan daha sonra müsabakaları izledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...