Tgrt Haber
13 Nisan 2021 00:13

Bildiri yayınlayan amiraller hakkında yeni gelişme

Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, bildiri yayınlayan emekli amiraller arasında olan Ergun Mengi’yi il dışı ve yurt dışı yasağı vererek adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Ev hapsi verilen tüm şüphelilerin üzerindeki karar kaldırılarak tümüne il dışına çıkma yasağı verilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

Bildiri yayınlayan amiraller hakkında yeni gelişme
bildiri yayınlayan amiraller

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 amiral Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği karşısına çıktı. Başsavcılığın emekli Tuğamiral Ergun Mengi’yi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etmişti. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği ise tutuklama talebi yerine adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasında karar kıldı.

‘TUTUKLANMASI TALEP EDİLEN ERGUN MENGİ SERBEST BIRAKILDI’
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 316/1 maddesinde yazılı “Devletin Güvenliğine ve Anayasal Düzene Karşı Suç İşlemek için Anlaşma” suçundan Ergun Mengi adına verilen tutuklama talebinde, “Soruşturma konusu bildiriyi hazırladığı ve üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların ve tutuklama nedeninin bulunduğu anlaşılmakla, şüphelinin üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, suça dair yasada yazılı cezanın üst haddi dikkate alınarak 5271 sayılı Ceze Muhakemesi Kanunu’nın 100. ve diğer maddeleri uyarınca tutuklanmasına karar verilmesi kamu adına talep olunur” ifadeleri yer aldı. Mengi’nin ifadelerini değerlendiren Sulh Ceza Hakimliği tutuklama talebi yerine adli kontrol şartı koyarak serbest bıraktı.

Bildiri yayınlayan amiraller hakkında yeni gelişme

“ADALET SİSTEMİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Ergun Mengi için tutuklama kararı verirken, diğer şüphelilerden Alaettin Sevim, Atilla Kezek, Mustafa Özbey, Turgay Erdağ, Türker Ertürk, Bülent Olcay, Ramazan Cem Gürdeniz ve Kadir Sağdıç hakkında ev hapsi kararı verilmiş, Ali Sadi Ünsal, Atilla Kıyat, Cemil Şükrü Bozoğlu, Engin Baykal ve Nadir Hakan Eraydın hakkında da il dışına çıkmama kararı verilmişti. Mahkeme ev hapsi kararı verilen tüm şüphelilerin üzerindeki kararı kaldırılarak, il dışına çıkmama kararı verdi ve adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılanlar arasında yer alan emekli Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz, “Bu kadar basit bir basın açıklamasından buralar gelmek tam anlamıyla iletişim kazası. Bu kazanın nedenini bizde aramayın. Metin çünkü çok net iyi niyetle hazırlanmış. Hukuk sistemine, adalet sistemine Polis Teşkilatına teşekkür ediyoruz” dedi.

Bildiri yayınlayan amiraller hakkında yeni gelişme

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...