Tgrt Haber
23 Haziran 2021 09:38

Bilim Kurulu bugün toplanıyor! Gözler 19.00'da

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu bu akşam saat 17.30'da bir araya gelecek. Toplantıda, aşılama çalışmaları ve etkisini arttırmaya devam eden Delta Varyantının görüşülmesi bekleniyor.

Bilim Kurulu bugün toplanıyor! Gözler 19.00'da
Bilim Kurulu,Fahrettin Koca,Kovid-19,Koronavirüs

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanıyor. Saat 17.30'da başlayacak olan toplantıda 1 Temmuz'da gecilecek olan normalleşme süreci öncesi son değerlendirmelere yapılacak ve aşılamada gelinen son durum ele alınacak.

DELTA VARYANTI MASADA

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Hindistan'da görülen ve dünyaya hızla yayılan Delta Varyantı için ciddi uyarılarda bulundu. Varyantın daha bulaşıcı olduğunun belirten DSÖ'nün açıklamalarında sonra Bilim Kurulu, dünyadaki son gelişmeleri değerlendirip, Delta Varyantı etkisini masaya yatırılacak

Türkiye'de 1 Temmuz'da başlayacak olan tam normalleşme öncesi, vaka sayılarında artışlar endişelere neden oluyor, vatandaşlar arasında "Delta Varyantı ülkemize geldi mi ve vaka sayıları Delta Varyantı'ndan dolayı mı artıyor? " soruları sorulmaya başladı.

GÖZLER 19.00'DA

Toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulunacak. Bakan Koca, 19.00'daki basın toplantısında merak edilen soruları da yanıtlayacak.

YERLİ AŞIMIZ "TURKOVAC"

Yerli aşının Faz 3 çalışması kapsamında gönüllülerle yürütülen aşılama programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün aktıldığı çevrim içi katılımıyla Ankara Şehir Hastanesi'nde başladı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli Kovid-19 aşısının adının "TURKOVAC" olduğunu açıklamıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerli aşısın adını açıklamasından sonra, "Bu gurur milletimize ait. Bundan sonraki safhada gönüllülere yapılıp etkinliğini görmüş olacağız. Bugün ilk gönüllümüze huzurlarınızda aşıyı yapmış olacağız. Faz-3 safhasına gelen aşı da özellikle etkinliğini görmek istiyoruz ve devamında yaygın kullanıma geçmiş olacağız. İlk gönüllümüz Yasin bey yanımızda arz ediyorum." dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...