Tgrt Haber
04 Ağustos 2021 13:56

Bilim Kurulu toplantısı ne zaman yapılacak? Aşı olmayanlara yasak, kısıtlama, ceza, ceza gelecek mi?

Koronavirüs Bilim Kurulu, Covid-19 pandemisi ve Koronavirüs aşısı hakkında değerlendirme yapmak için toplanacak. Bilim Kurulu öncesi gözler, ''Koronavirüs Bilim Kurulu ne zaman yapılacak? Aşı olmayanlara yasak, ceza, kısıtlama gelecek mi? Aşı olma zorunluluğu gelecek mi?'' sorularına çevrildi.

Bilim Kurulu toplantısı ne zaman yapılacak? Aşı olmayanlara yasak, kısıtlama, ceza, ceza gelecek mi?
bilim kurulu,bilim kurulu toplantısı,fahrettin koca,koronavirüs bilim kurulu toplantısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığındaki Koronavirüs Bilim Kurulu Covid-19 pandemisi, artan vaka sayıları, aşı karşıtlığı konularını değerlendirecek. Bilim Kurulu toplantısından çıkacak kararları merakla bekleyen vatandaşlar ''Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı saat kaçta yapılacak?'' sorusuna kilitlendi.  

BİLİM KURULU TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?  

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında gerçekleştirilecek olan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı yaklaşıyor. 4 Ağustos Çarşamba günü yapılması planlanan Bilim Kurulu için meraklı bekleyiş sürüyor. En son 28 Temmuz tarihinde yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında hastanelerdeki bulunan yatan hastaların büyük çoğunluğunun aşı olmayan kişiler olduğu belirtilmişti. Bilim Kurulu toplantısı bugün saat 16.30 saatinde gerçekleşmesi bekleniyor.  

Bilim Kurulu toplantısı ne zaman yapılacak? Aşı olmayanlara yasak, kısıtlama, ceza, ceza gelecek mi?

KORONAVİRÜS BİLİM KURULU TOPLANTISI KARARLARI  

Bugün gerçekleşecek olan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklama yapması bekleniyor. Artan vaka sayıları hakkında alınacak önlemler ve aşı olmayan kişilere uygulanacak tedbirler konusunda açıklama yapması beklenen Koca, Bilim Kurulu’nun ardından konuşacak.  

AŞI OLMAYANLARA KISITLAMA GELECEK Mİ?  

Aşı konusunda tereddüt edenler ve aşı karşıtı olanların aşılanamıyor olması toplumda endişeye neden oldu. Dün açıklanan Koronavirüs Tablosuna göre 24.832 yeni vaka tespit edildi. Günlük vaka sayısının 25 bine dayandığına dikkat çeken Koca, salgına son vermek için tedbirlerin ve aşı olmanın önemini vurguladı. Aşı olmayanlara teşvik kampanyaları devam etmesine rağmen aşı konusunda hala tereddüt eden ve aşı karşıtı olanların sayısının azalmadığına dikkat çeken Bilim kurulu, teşvik uygulamalarının yeterli olmadığını düşünüyor. Bilim kurulu geçtiğimiz günlerde pandemiye son vermek için toplum bağışıklığına ulaşılmasına gerektiğini vurguladı. Bunun için bir an önce aşı olmayanlar kişilere karşı tedbirlerin alınması gerektiğine dikkat çekti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan da geçtiğimi hafta ''Aşı olmayanlara karşı tedbir alınacak mı? Aşı olmayanlar kişilere ilave tedbirler getirilecek mi?'' sorularına cevap verdi. Erdoğan, ilk kabine toplantısında aşısızlara karşı kısıtlama ve yeni tedbirlerin ele alınıp alınmayacağının değerlendirileceğini belirtti. Bugün yapılacak olan Bilim Kurulu toplantısında, ''Aşı olmayanlara ilave tedbirler getirilecek? Aşı zorunluluğu getirilebilir mi?'' gibi sorularının tartışılması bekleniyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...