Tgrt Haber
14 Ocak 2016 15:46

Bin 128 akademisyen hakkında suç duyurusu

'Bu suça ortak olmayacağız' bildirisinde imzası bulunan bin 128 akademisyen hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusu dilekçesinde, akademisyenlerin görevlerinden alınarak, suça iştirak ve teröre yardım gibi suçlamalardan haklarında dava açılması istendi.

Bin 128 akademisyen hakkında suç duyurusu
akademisyen, suç duyurusu,

“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisinde imzası bulunan 1128 akademisyen hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Kendisini Adalet Platformu Başkanı olarak tanıtan Adem Çevik tarafından, İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’na sunulan suç duyurusu dilekçesinin konu bölümünde “Terör Destekçilerine suç duyurusu”, şüpheliler bölümünde ise “terör ve terörist destekçileri” ifadesi yer aldı.
Dilekçede, terör eylemleri sırasında ağırlıklı bölgede, Sur’da, Silvan’da, Nusaybin’de, Cizre’de ve Silopi’de onlarca sivil insanın teröristlerce öldürüldüğü iddia edildi. Dilekçede, “Üzülerek ifade ediyoruz çok sayıda araç, iş makinesi kamu ve özel mallara zarar verilmiş, otobüs durağı, trafik ışık ve levhaları, MOBESE kameraları, bankamatikler okul ve camilerde çeşitli zararlar meydana gelmiştir” denildi.
“SUÇA KARIŞAN PARTİLER CEZALANDIRILMALI”
Adem Çevik, bildiriye ilişkin çıkan haberlere karşın soruşturma başlatmayanların da suçlu olduğunu belirttiği dilekçesinde, “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da gerekli incelemeyi yaparak suça karışan partileri cezalandırmalıdır. Hainlerden ve terör tüccarlarından kamu malına verdikleri zararı karşılamaları için hukuki ve idari olarak gereğini yapmayanlar görevi ihmal, görevi kötüye kullanma ve suça ortaklık suçu işlemişlerdir” ifadelerini kullandı.
“PROFESÖRLÜKLERİ ELLERİNDEN ALINMALI”
Bildiriye ilişkin YÖK başkanı ve üyelerinin de kendiliğinden soruşturma başlatması gerektiği ifade edilen dilekçede, “YÖK üyeleri de re’sen soruşturma açamayarak dolaylı teröre ve terör işbirlikçilerine destek vermekten dolayı suçu-suçluyu gizlemekten cezalandırılmalıdır. YÖK acilen terör destekçisi hain işbirlikçilerin görevlerine son vermeli, profesörlüklerini ellerinden almalıdır” denildi.
ONLARCA SUÇLAMADAN DAVA AÇILMASI İSTENDİ
Dilekçede, 1128 akademisyen hakkında, “Terör çıkararak ve devam ettirerek terörden ve terör ticaretinden rantlanmak, adam yaralamak, adam öldürmek, adam öldürmeye teşebbüs, hukuka ve kanunlara alenen uymamak ve uymamayı teşvik etmek, suça iştirak, kanunları uygulamayarak teröre yardım ve yataklık, anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etmek ve edenlere yardım etmek, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk etmek, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, üye olmak , kamu malına zara vermek ve zarar verenlere yardımcı olmak, kaosa sebep olarak insanları korkutmak, zarar verenlere yardımcı olmak, ekonomik ve toplumsal krizlere sebebiyet vermek, devletin güvenliğini ve güvenlik güçlerinin terörle mücadelesini engellemek” suçlarından dava açılması istendi.
“ÇALIŞMA YASAĞI KONULMALI”
Terörden zarar görenlerin tazminatlarının 1128 ve diğer terörist destekçilerinden tanzim edilmesi gerektiği kaydedilen dilekçede, “Şüphelilerin MOSSAD, İngiltere, Rusya, Esed, Hamaney, Muhaberat ve Almanya ile ilişkileri araştırılmalı. Millete alenen savaş açanları savunmak paranoyaklık ve müşahede altına alınmalarını arz ve talep ediyoruz. Namusluların da en az namussuzlar kadar cesur olmalarını YÖK ve rektörlerin görevi ihmal etmeden terör destekçilerine görevden azletmelerini ve kamuda çalışma yasağı konulmasını arz ve talep ederiz” ifadelerine yer verildi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...