Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Mart 2016 23:37

Binaları patlatarak güvenlik güçlerini engellemeye çalışıyorlar

Bölücü terör örgütü üyeleri, operasyon bölgelerinde el yapımı patlayıcı tuzakladıkları binaları patlatarak güvenlik güçlerinin sokaklardaki ilerleyişine engel olmaya çalışıyor.

Binaları patlatarak güvenlik güçlerini engellemeye çalışıyorlar
binalar,

Bölücü terör örgütü üyeleri, operasyon bölgelerinde el yapımı patlayıcı tuzakladıkları binaları patlatarak güvenlik güçlerinin sokaklardaki ilerleyişine engel olmaya çalışıyor.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, teröristlerin bu yöndeki planları kendi aralarındaki telsiz konuşmalarına da yansıdı.

Terör örgütü PKK'nın sözde "Kuzey Irak sorumlusu" Fehmi Atalay, örgütün sözde "Yüksekova öz savunma sorumlusu" Yusuf Saydut ve "Telho" kod adlı terörist arasında geçen telsiz konuşmasında, "kontrol altında tutulamayan binaları patlatarak enkaz oluşturmaları ve bu şekilde güvenlik güçlerinin geçmesini engellemeleri" yönünde ifadeler yer aldı.

Bu konuşmaların ardından teröristler, güvenlik güçlerinin operasyon düzenlediği ilçelerde vatandaşlara ait bina ve tesislere yönelik yıkım girişiminde bulundu. Güvenlik güçleri, operasyon kapsamında binaları yıkmak üzere tuzaklanan çok sayıda patlayıcıyı etkisiz hale getirdi.

Binanın kolonlarının çevresine patlayıcıları yerleştiren teröristler binaları yıkarak hem güvenlik güçlerinin sokaklarda ilerleyişine engel olmayı hem de buralarda arama yapan TSK ve emniyet unsurlarına zarar vermeyi hedefliyor.

Uzaktan kumandayla patlatıldı

Terör örgütü mensupları bu hain planlarını Mardin'in Nusaybin ilçesinde uyguladı. Güvenlik güçlerinin sabah saatlerinde bir binadaki aramaları sırasında bina kolonlarına yerleştirilen el yapımı patlayıcılar teröristlerce uzaktan komutalı olarak patlatıldı. Patlama sonucu göçük altında kalan bir asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Öte yandan, güvenlik kaynakları, operasyonların yürütüldüğü yerlerde oluşan hasarla ilgili ortaya atılan "teröristlerin elinde binalarda bu yıkımı oluşturacak ağır silah bulunmadığı" iddialarının da gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Ele geçirilen roketatar ve zırh delici özelliğe sahip mühimmata dikkati çeken kaynaklar, Şırnak'ın Cizre ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ele geçirilen doçka türü uçaksavar silahlarının olduğunu vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...