Tgrt Haber
21 Mart 2014 15:39

Binali Yıldırım da Twitter mağduru

Binali Yıldırım ve Erkam Yıldırım'ın talebi üzerine bir Twitter hesabına erişimin engellenmesine karar verildi.

Binali Yıldırım da Twitter mağduru
Binali Yıldırım da Twitter mağduru,twitter hesabı,twitter erişimi

İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Mahkemesi, Binali Yıldırım ve Erkam Yıldırım'ın talebi üzerine "kişilik haklarını ihlal edici nitelikte isnatlarda bulunulduğu" gerekçesiyle bir Twitter hesabına erişimin engellenmesine karar verdi. Bu karar, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB) Twitter'a tedbir amaçlı erişimin engellenmesi kararına gerekçe yapıldı.  İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Mahkemesine başvuran eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ve Erkam Yıldırım'ın avukatı Serkan Bayram, Twitter'da "oyyokhırsıza" isimli hesabın kapatılmasını istedi. Talebi 18 Mart 2014'te kabul eden mahkeme, söz konusu hesaba erişimin engellenmesi kararı verdi.  
Kararda, "Haklarında habere konu olaylara dair kesinlenmiş yargı kararları bulunmayan talepte bulunanlar hakkında Anayasa'nın 29 ve devamı maddeleriyle düzenlenen ve güvence altına alınan basın hürriyetinin kapsam ve sınırlarını aşar şekilde kişilik haklarını ihlal edici nitelikte isnatlarda bulunulduğu ve sıfatlar kullanıldığı, 'hırsızaoyyok' başlığı altında talepte bulunanların adlarının zikredilmesinin dahi başlı başına bir hak ihlali niteliğinde olduğu kanaatine varılmıştır" denildi. Mahkeme, kararın 5651 sayılı yasanın 9/8. maddesi gereği, en geç 4 saat içinde yerine getirilmek üzere Erişim Sağlayıcıları Birliği'ne gönderilmesine karar verdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...