Tgrt Haber
11 Kasım 2016 13:43

Binali Yıldırım: Yeni Anayasa'yı MHP ile yapacağız

Trabzon'da halka hitap eden Başbakan Yıldırım, yeni Anayasa ile ilgili olarak 'MHP Lideri Bahçeli, Türkiye'nin bu önemli meselesinin çözümü için sorumluluk aldı. İnşallah onunla beraber anayasa değişikliğini yapacağız' diye konuştu.

Binali Yıldırım: Yeni Anayasa'yı MHP ile yapacağız
başbakan, binali yıldırım, canlı konuşma, trabzon, terör

Başbakan Yıldırım Trabzon'da yaptığı açıklamada, "Gece gündüz demeden, memleketin her köşesinde hangi yuvada, hangi mağarada, hangi delikte bir terörist varsa hepsi yok oluncaya kadar bu mücadele devam edecek."

İşte o konuşmadan satır başları

"Demokrasi nöbetlerini hiç ihmal etmediniz. Türkiye 27 gün Trabzon 35 gün nöbet tuttu. Değerli kardeşlerim bu hainler var ya milli iradeye darbe yaptılar ama bir şeyi hesap edemediler. Türkiye sevdalısı Erdoğan'ı, arkadaşlarını, hükümeti, AK Parti'yi, milleti hesap edemediler. Milletten iradesini alan hükümeti hesap edemediler, milleti hesap edemediler. O millet ki her türlü zillete karşı Türkiye'nin onurunu kurtaran bir millettir.

15 TEMMUZ BİR MİLLETİN YÜKSELİŞİDİR

15 Temmuz bu milletin yeniden dirilişi ve yeniden yükselişidir. Milletimizin üzerine ateş açtılar 246 şehitimiz var. Bütün gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum.O gün 79 milyon vatan evladı ayrı gayrı olmadan bir olmuştur.

BURADA TERÖRÜN BORUSU ÖTMEZ

Biz terörle ve terörün siyasi uzantıları ile mücadele ederken farkettik. Bunların ne kadar sevini varmış. Bütün Avrupa ayağa kalktı, aman bunlara dokunmayın. Kardeşim ne dokunmayacağım. Mahkemeler ifadeye çağırıyor gidip ifadeni vereceksin. Burası hukuk milleti burada terörün borusu ötmez. Bize demokrasi dersi verenler önce parlamentolarının duvarları üstündeki teröristlerin resimlerini indirsinler.Türkiye kendi kararını verir.

CHP'YE SAĞDUYU ÇAĞRISI

Ülkenin ana muhalefet partisi pusulayı yitirmiş vaziyette. Nereye toslayacağı belli değil. Allah yardım etsin. Bölücülere, darbecilere arka çıkmak ana muhalefet partisinin işi midir? Herkes durumunu gözden geçirmek zorunda. Ana muhalefet partisi demek, iktidar alternatifi demektir. Siz iktidara talipseniz, tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek millet prensibine bağlı kalmalısınız. Ana muhalefeti sağduyulu olmaya çağırıyorum. Şimdi zaman ülkeye sahip çıkma, bir olma, beraber olma zamanıdır. Ayrılıkçılar, terör goygoycularına yaranma zamanı değildir. Sayın Kılıçdaroğlu yol yakından dön bu yanlıştan, bu sokak çıkmaz sokaktır. "

BAHÇELİ İLE BERABER ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ YAPACAĞIZ

Türkiye'nin gündeminde bir anayasa değişikliği var. Hadi yapalım dediğimizde yanımızda kimseyi göremedik ama son günlerde MHP Lideri Bahçeli, Türkiye'nin bu önemli meselesinin çözümü için sorumluluk aldı. İnşallah onunla beraber anayasa değişikliğini yapacağız ve başkanlık sistemini getireceğiz."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...