Tgrt Haber
28 Mart 2019 23:05

Binali Yıldırım'dan İstanbul trafiğini rahatlatacak çözümler

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, TGRT Haber Seçim Özel'de önemli açıklamalarda bulundu. Binali Yıldırım, İstanbul trafiğini rahatlatacak çözümleri art arda sıraladı.

Binali Yıldırım'dan İstanbul trafiğini rahatlatacak çözümler
tgrt haber,binali yıldırım,seçim özel

TGRT Haber Seçim Özel yayınında konuşan Binali Yıldırım planlarını böyle açıkladı:

''Raylı sistemleri arttıracağız ve bunlar da trafiğe çözüm olacak. Bu raylı sistemleri arttırmadan trafik sorununu İstanbul'da azaltamayız bile. Yüzde 48 oranında bu rayları attıracağız ve yüzde 30 araç sayısı azalacak. Yaptığımız bu raylı sistemlerle Londra'yı geçeceğiz. ''285 kilometre metro yapacağız, E-5 ile TEM arasında yol projesi var, Haliç'te ekolojik ada ve köprü oluşturacağız' 

YEŞİL ALANLAR

İstanbul'un dar ve uzun bir haritası var. Haliç'i boydan boya yürüyüş yolu yapacağız ve pırıl pırıl olacak. İnsanlar gece-gündüz bu sahil boyunca yürüyecek. Ekolojik ada ve köprü olaştıracağız orada. Bizim yapacağımız düzenlemelerle hiç bir kesinti olmadan insanlar Haliç'i boydan boya gezecek. 

Her mahalleye mutlaka bir adet çocuk parkı olacak. Her ilçede bir Millet Bahçesi olacak ve yeşil koridorlar olacak. Bu yeşil koridorlar İstanbul için çok önemli. Silivri'den Pendik'e kadar 20 tane dereler var. Bu dereler yapılaşmadan dolayı kaybolmuş. Bu dereleri tekrar açıp etrafını yürüyüş yolları yapacağız. Oralarda piknik alanı ve yeşil yollar yapacağız Yeşil ve maviyi buluşturacağız. İstanbul'un mevcut yeşilim yarısı kadar tekrar İstanbul'a yeşil alan kazandıracağız. Bisiklet yaya ve ortada da dere olacak. Hem taşkın koruma ve afetten koruyacak ve İstanbul'u daha da yeşillendirecek. İstanbul'da deprem toplanma alanını böylece arttırmış olacağız. 

OTOPARK SORUNU

İstanbul'un böylede bir sorunu ortada çünkü. İstanbul'un otopark sorunu mevcut. Yıllarca ruhsatlar verildi insanlar oraları dükkana çevirdi cezayı ödeyip otoparktan kurtuldu. Araç sayısı İstanbul'da 4 milyon oldu. 1 Milyon 700 bin otopark ihtiyacımız var. Araçların sayısı arttığından da otopark sorunu ortaya çıkacak. 39 ilçede otopark oluşturacağız ve trafik bir nebze rahatlayacak.

RAYLI SİSTEMLER

Rayli sistemleri arttıracağız ve bunlar da trafiğe çözüm olacak. Bu raylı sistemleri arttırmadan trafik sorununu İstanbul'da azaltamayız bile. Yüzde 48 oranında bu rayları attıracağız ve yüzde 30 araç sayısı azalacak. Yaptığımız bu raylı sistemlerle Londra'yı geçeceğiz. Avrasya Tüneli hayalleri zorlayacak bir proje. Türkiye'ye ve İstanbul'a ilkleri getirdik. Marmaray da aynı şekilde çok büyük bir olay. Hızlı tren, dünyanın en büyük havalimanı Yavuz Sultan Selim köprüsü, tüneller yollar. İstanbul'a aslında belediye başkanı olmadan çok büyük eserler kazandırdık. Metro ve E-5 ve TEM arasında bir yol projesi var bunlarla trafik sorunu azaltılır, çözülür. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...