Tgrt Haber
11 Ocak 2015 21:31

Bingöl'de 100 köy yolu ulaşıma kapalı

Yoğun kar yağışı Bingöl'de 100 köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu.

Bingöl'de 100 köy yolu ulaşıma kapalı
bingöl, kar, kar yağışı, köy yolu,

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, bugün itibariyle bölgede 100 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu söyledi. Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarında mücadele çalışması yürüten ekiplerin çalışmalarını yerinde denetledi. Bingöl'ün Yamaç Köyü yolunda karla mücadele ekiplerini ziyaret eden Vali Taşyapan greyder kullanarak, çalışanlara baklava ikram etti. Aynı güzergahta yer alan Yamaç Jandarma Karakolu'nu da ziyaret eden Vali Taşyapan, vatani görevini sürdüren askerlerle bir araya geldi. Taşyapan'ın ziyaretine İl Jandarma Komutanı Selahattin Mersin ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Işık eşlik etti.
 Karla mücadele çalışmaları ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Taşyapan, "Bu yıl iyi bir kar yağışı aldık. Bir kısım yollarımızı açmıştık. Tekrar bir yağış aldık ve yollarımız kapandı. 273 tane köyümüzde kar mücadelesi yapıyoruz. Bugün sabah itibariyle 100 köy yolumuz kapalı. 13 ekiple beraber çalışıyoruz. Tipi nedeniyle açma faaliyetlerimiz biraz zor yürüyor. Çünkü çoğu yerlerde sadece greyderle açma imkanımız yok. Hava böyle giderse bir kaç gün içerisinde bütün köy yollarımızı ulaşıma açmış olacağız. Vatandaşlar haklı olarak sabırsızlanıyor. Ama onlardan anlayış ve sabır bekliyoruz. Çok acil durumlarda zaten kendilerine ulaşıyoruz, bütün imkanları seferber ediyoruz. Kar yağışının getirdiği sıkıntıları hep beraber aşacağız. Bu konularda öncelikle ana artelleri açıyoruz. Köylerimizin ana güzergahlarını açıyoruz. Hiçbir köyümüzün birinden üstünlüğü yok" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...