Tgrt Haber
05 Eylül 2015 04:54

Binlerce göçmen Budapeşte'den Viyana'ya yola çıktı

'Avusturya sınırına gidiyorsunuz' diyerek kandırılan sığınmacıları taşıyan trende direniş sürerken, 2 kampa yerleştirilenlerden binlercesi kaçarak Avusturya’ya doğru yürüyüşe geçti

Binlerce göçmen Budapeşte'den Viyana'ya yola çıktı
göçmen,

Macaristan’ın Suriyeli sığınmacıları geçici kamplara yerleştirme girişimi geri tepti. Başkent Budapeşte’den “Avusturya sınırına gidiyorsunuz” diyerek kandırılan sığınmacıları taşıyan trende direniş sürerken, 2 kampa yerleştirilenlerden binlercesi kaçarak Avusturya’ya doğru yürüyüşe geçti. Budapeşte’de tren beklemekten usanan sığınmacılar da yürüyüş başlattı. Macar polisi ne yapacağını şaşırdı

Macaristan’daki sığınmacı krizi iyice içinden çıkılmaz bir hal aldı. Macar yetkililer Almanya’ya gitmek isteyen sığınmacıları geçici kamplara yerleştirip kayıt altına almaya çalışıyor ama sığınmacılar bir an önce Almanya’ya ulaşmak için yetkililere direniyor. Dün yaklaşık 3 bin sığınmacı Budapeşte’den ve yerleştirildikleri kamplardan kaçarak Avusturya sınırına doğru yürüyüşe geçti. Ülkedeki 3 kriz noktasında durum şöyle:

BUDAPEŞTE GARI: Macar yönetiminin Berlin’in isteğiyle Almanya’ya gidecek sığınmacıları taşıyacak trenleri iptal etmesinin ardından başkent Budapeşte’nin Keleti Garı’nın önünde bekleyiş sürüyor. Sığınmacılar dün bir kez daha eylem düzenledi, biletleri gösterip Macar hükümetinin trenleri açmasını istedi. Grup olaysız dağıldı. Ancak öğleden sonra yüzlerce sığınmacı eşyalarını toplayıp Avusturya sınırına doğru yürüyüşe geçti. Sığınmacılar tren yolunda ilerlerken zaman zaman polis ve aşırı sağcı gruplarla çatıştı. Gruplar arasında taşlı sopalı kavga çıktı. Çatışmalara rağmen yürüyüşünü sürdüren grup yaklaşık yarım kilometre uzanan bir kordon oluşturdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...