Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Haziran 2015 15:56

Bir mahalle karantinaya alındı

Van’ın Başkale ilçesinin Özpınar mahallesi, kuduz vakası yüzünden 6 ay karantinaya alındı.

Bir mahalle karantinaya alındı
van, başkale, karantina, kuduz,

Başkale’nin 1300 nüfuslu Özpınar mahallesinde 30 Nisan’da Özpınar İlk ve Ortaokulunda görevli Bünyamin A. isimli bir öğretmen köpek yavrusunu beslerken ısırıldı. Köpek tarafından parmağından ısırılan öğretmen Bünyamin A., Başkale Devlet Hastanesinde tedavi edilerek kuduz aşısı yapıldı. Sonra köye gelen veterinerlerce yavru köpeklerden alınan örnekle kuduz olduğunun belirlenmesi üzerine mahallede 6 ay karantina uygulaması başlatılması kararı alındı. Hayvanların giriş çıkışları ve hayvansal maddelerin giriş çıkışlarının yasaklandığı mahallenin girişine belediye zabıta ekipleri tarafından ’Dikkat kuduz hastalığı vardır’ yazılı tabela asıldı. Kuduz karantinası ile ilgili konuşan Mahalle Muhtarı Cezmi Arslan, Özpınar karakolu gittikten sonra mahallelerindeki başıboş köpeklere bir çözüm bulunulması için başvuruda bulunduğunu söyleyerek “2013 son aylarında karakol buradan taşınıp gitti. Karakol giderken ben kaymakamlığa giderek görüştüm. Başıboş köpekler var çocuklara zarar verir bu köpeklere bir çare bulun diye” 
Yaptığı görüşmeler sonrasında kaymakamlığın mahalleye veteriner gönderdiğini ancak gelen veterinerlerin hiçbir şey yapmadan mahalleden ayrıldıklarını söyleyen Arslan, “Kaymakamlık veteriner hekim gönderdi. Veteriner hekimler geldi ama bir şey yapmadılar köpekler öyle kaldı. En son bizim bir öğretmen köpek yavrularına yem vermek isterken ısırıldı. Parmağı ısırılırken bir doktora gitmedi ve mikrop kaptı. Ondan sonra doktora köpek ısırmış diye gitti. Kuduz vakası var diye gelip köpek yavrularını götürmüşler. Ondan sonra tekrar veteriner hekimleri geldi, köydeki bütün köpekleri aşıladılar. Sonra belediyeye başvurdum. Belediye zabıta ekipleri gelip başıboş 10 köpeği toplayıp barınağa götürdü. Şuan köyde bir kuduz vakası yok, karantinalık bir durum yoktur” dedi. 
Zabıta ekipleri, 150 hanelik mahallenin giriş çıkışlarına ’Dikkat kuduz hastalığı vardır’ yazılı tabelayı astıktan sonra mahalleden ayrıldı.  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...